A Most hatalma (beszélgetés)
Helyes, ma ide is ér valamikor ..... :o))))))))))
A kérdés a hogyan! A tudatosítás megvan, asszem. :o))
"Ennek a tudatosítása létfontosságü, mert ha nem tanulod meg fölismerni magadban a hamisat - mint lényedtől eltérőt -, akkor átalakulásod nem lesz tartós, és folyton visszacsúszol az illúzióba és a fájdalom valamelyik formájába. Ezen a szinten azt is megmutatom, hogyan kerüld el, hogy a benned lévő hamisat énednek tekintsd és problémává duzzaszd. A hamis ugyanis így tartja fenn magát."
:)))
:o)))))))))
Elkülönülés, távolodás, zuhanás a kútba, belegabalyodás az örvénybe .....
"A „megvilágosodás" szó valamiféle emberfeletti teljesítményre utal, és az ego szereti is ily módon láttatni azt. Valójában a „megvilágosodottság" a természetes állapotod, amelyben átérzed egységedet a Léttel. Egységben vagy valamivel, ami mérhetetlen és elpusztíthatatlan, valamivel. ami-paradoxnak tűnő módon-lényegében te magad vagy, és ugyanakkor az mégis sokkal nagyobb nálad. Ez azt jelenti, hogy megtalálhatod az elnevezésen és a formán túli, igaz természetedet. Az egység érzékelésére való képtelenség az önmagadtól és a körülötted lévő világtól való elkülönültség illúzióját okozza. Ekkor - tudatosan vagy tudattalanul - elkülönült részként éled meg önmagad. Ebből származik a félelem, amely mindennapossá teszi a külső és belső konfliktusokat."
(idézet a könyvből)
Tudni valamit,és megtapasztalni valamit ,két orbitálisan külön fogalom:))
Aki más hibájából tanul,az okos,de aki a sajátjából,az bölcs:)))....ez idézet volt,a teljesség igénye nélül:))
Ha nem próbálkoznának ,hogyan jönnének rá ,hogy minek?:DDDDDD
...tapasztalat...:D
Oh ,hát én sem azt gondoltam,hogy bárki hivatott lenne eldönteni ki az aki megérdemli,ki az aki nem.A jó és a rossz fogalma amúgy sem létezik csak ha nagyon kockásan gondolkodunk....szóval a vonzás törvénye mindenképp működik és ,hogy ki mit vonz be az úgy is érdemei szerint fog működni,akár akarja ,akár nem.
:))
Rossz szándék rosszat szül ,a jó pedig elnyeri méltó jutalmát:)))))))))))))
Tényleg nem tudom ..... sokszor én is azt gondolom, hogy túl sok info, túl sok "fegyver" kerül napvilágra olyan emberek birtokába, akik nem arra használják, amire hivatottak ezek az eszközök, lehetőségek ..... nem arra, hogy spirituálisan fejlődjenek, hanem a másik ember befolyásolására, minél több anyagi előny begyűjtésére ...... egyszóval rosszul használják, vagy visszaélnek vele ....
Máskor meg az van bennem, hogy ez most egy ilyen időszak, erőteljesebb az emberiség spirituális érdeklődése, nyitottsága és idővel úgyis elválik, hogy kik azok, akik olyan fejlettségi szinten állnak, hogy "méltók rá", és kik azok, akik kihullanak majd a "rostán" ....
Egggen! Egyetértek! :o)))))))
Bár, teher alatt nő a pálma ....
"...hogy emberi természetünk önző és kapzsi oldalát erősítenénk, ami egyre csak azt súgja: "még, még, még", a szerző arra buzdít, hogy nézzünk egónk késztetései mögé, és olyan dolgokat..."
Ige,igen ,ezt éreztem,csak nem tudtam megfogalmazni:))
Nekem sem jön be ....
A Titkon túl
Love, Lisa
Édesvíz Kiadó
Várható megjelenés: 2009.7.14.
A Titok megjelenése óta mintha mindenki a vonzás törvényéről beszélne. A közkézen forgó elképzelés szerint a világon minden a miénk lehet, amire csak vágyunk. A vonzás törvénye azonban nem csupán a pozitív gondolkodás erejéről vagy a gyors meggazdagodás receptjéről szól. Lisa Love könyvében megmutatja, miként használhatjuk ezt a tudást spirituális módon.
Ahelyett, hogy emberi természetünk önző és kapzsi oldalát erősítenénk, ami egyre csak azt súgja: "még, még, még", a szerző arra buzdít, hogy nézzünk egónk késztetései mögé, és olyan dolgokat és eseményeket vonzzunk be az életünkbe, amelyek nem csupán nekünk, de másoknak is javára válnak. Olyan alapvető szellemi meglátásokat oszt meg az olvasóval, amelyek elengedhetetlenek az igazi, tartós boldogság és elégedettség megvalósításához.
Hát, csak linkeltem. :o((((((((((
Meg lehet nézni egyáltalán?
További ajánlott fórumok:
- Férjem nagy élvezettel nézegeti a volt élettársáról, nyaralásukról készült fotókat. Hatalmas nevetések közepette élvezi az emlékeket.
- A smink hatalma a nők felett
- Kölcsönadok egy hatalmas összeget, írassak ügyvédi szerződést?
- Mi a véleményetek Eckhart Tolle: A most hatalma című könyvéről?
- A MOST hatalmát......tapasztaltad már?
- Tegnap hatalmasat estem. Nem tudok spárgát csinálni, de most összejött. Ma deréktól lefelé mindenem fáj, alig bírok járni. Mi lehet a bajom?