A krumplit lehet nyersen enni? (tudásbázis)
Legalább kiderült, hogy nem is olyan extrém gondolat ez a nyerskrumpli-evés...
Még egyszer köszönöm mindenkinek a jótanácsokat! (Ezt nem lezárásnak gondoltam, még írhattok!)
Szerintem 2től se lesz bajod. :)
Azért szoktam megállni 1nél, mert engem a krumpli minden formában szelesít... ;)
Én egész kicsi korom óta eszem, szóval nem halálos. :)
(Felemmel is én kóstoltattam meg, azóta megeszi ő is néha, és a nagyobbikom is szereti. A kicsi csak akkor eszi, ha van kedve rágcsálni, de még csak 20 hónapos lesz.)
Viszont tényleg sok benne a keményítő.
Sokat nem szoktam enni belőle, a max. 1 db öklömnyi méretű szokott lenni.
Jó étvágyat hozzá!!!
És ha mondjuk megeszem belőle vagy két darabot, az se árt, ugye?
És kösz mindenkinek a tanácsokat!
Igen, a többit én is simán megeszem nyersen, azok olyan köztudottak, hogy ehetők így is, de a krumpliról nem hallottam még. De akkor én is bátrabban fogom enni.
Ivólének én is az azonnali fogyaszást gondoltam, mert hihetetlenül hamar barnul. Sőt, feketedik...
Valakitől hallottam, hogy Szibériában, ahol nem terem meg az alma, a nyers krumplit eszik helyette vitaminforrásnak. De mivel ezt csak hallottam, és az illető is csak "állítólag"-szinten tudta, nem tudom, valóban így van-e.
Nincs az a zöldség, gyümölcs, krumpli, csicsóka, hagymaféle stb., amit ne lehetne nyersen enni. Én is elrágcsálom a sárgarépát, a káposzta torzsáját, a karalábét és a krumplit is.
A gyerekek is szeretik....
További ajánlott fórumok:
- Hogy lehet olyan jó állagú sültkrumplit készíteni, mint a McDonaldsban? (kívül ropogós, belül puha)
- Hogy lehet a főttkrumplit úgy összeturmixolni, hogy ne legyen csirízes?
- Rakott krumplit előkészíteni, majd hűtőbe rakni pár órára lehet szerintetek, és este megsütni?
- Rakott krumpli - mindenki megfözi elötte a krumplit? Van aki nyersen teszi a tepsibe?
- Milyen ételekhez lehet hagymás krumplit tálalni?
- Rakott krumplit melyik nap lehet a 90 napos diétában enni?