Milyen ételekhez lehet hagymás krumplit tálalni? (tudásbázis)
Az ugrott be, hogy a csirkemell fűszer nélkül elég fura lehet. :D
És a fűszeres csirkemell csíkokat sokféleképpen lehet elkészíteni, nyilván mindketten másfélére gondoltunk.
Nem kell, hogy tocsogjon, de a hagyományos hagymás tört krumpli kíván kevés zsiradékot. Annyit, amin a hagyma megpárolódik, ebbe forgatják bele az előzőleg felkockázva megfőzött krumplit.
Éppen gasztroműsorban láttam még régebben, hogy a fedőt ráfogva, összerázzák, így törik meg kicsit a krumpli, és mégsem pürésedik. Azóta én is így készítettem. (Mostanában nem, de a férjem szerette.)
Nem feltetlenul zsiros a hagymas tort buri, ahogy irtak tobbfelekeppen elkeszitheto :)
Nekem pl.a fuszeres csirkemellcsikok melle total nem passzol, amelle inkabb salata vagy rizs v.koles.
Sok gasztromusort is nezek es ott sem lattam meg ezt a kombot, de attol mukodhet!
A gancához a főzővízben összetörik a krumplit, és liszttel még főzik.
A kérdés itt az a köret, ami (kockákra vágott) főtt krumpli, pirított hagymával elkeverve és kicsit megtörve, de nem pürésítve.
Itt ülök, és az istennek se jut eszembe, melyik ételhez csinálom automatikusan a hagymás tört krumplit. :DDD
Kevés húsételt eszünk, sertéscsülök pékné módra...még csak eszembe sem jutott soha. :D
Mondjuk a legnagyobb létszám nálunk 2 felnőtt és 3 gyerek volt, a legkisebb még picurka. Mire ő is felnőtt, a másik kettő kirepült, azaz sosem ettünk mint az öten teljes felnőtt étrendet.
mint a nokedlit kiszaggatni,és lepiritani. isteni finom,és nem kell hozzá hus!
krumplis ganca a neve.
Zaírosat a zsírossal? :D
Fűszeres csirkemell-csíkok mellé miért ne lenne jó?
Jól mondja, de én még tejjel is imádom!
Na, nem vendégségben, csak úgy magamban, otthon.:((
További ajánlott fórumok:
- Három hónapos és 12 napos a lányom, mivel kezdjem hozzászoktatni pépes ételekhez?
- Segítség?:)Ötleteket szeretnék gyors(max 20-25p) és finom ételekhez
- Háziasszonyok segítsetek! Az ételekhez használt porokat, szószokat hogy lehet házilag készíteni?
- Cukor helyett melyik édesítőszert ajánlanád, ételekhez és sütemény készítéséhez, ha van tapasztalatod?
- Milyen bor illik bizonyos ételekhez?
- Milyen ételekhez használsz szójaszószt és hogyan?