Milyen ételekhez használsz szójaszószt és hogyan? (tudásbázis)
13. 18e07f228e
2018. jún. 26. 14:49
Köszönöm a további ötleteket is . Felbátorodva azon amiket írtatok, tegnap tettem a bolognai szószba , és abban is nagyon finom volt.
12. 96e4cb8ca7
2018. jún. 26. 14:30
Ha egy kínai stílusú receptet, szezámmagos csirkecsíkokat készítek, szójaszósz, méz, lime-lé, víz és só adja a szószt amiben megsül az előzőleg hagymával és sárgarépa csíkokkal összesütött felcsíkozott csirkemell
2018. jún. 26. 11:12
Csirkeszárnyat tepsibe teszem, szójaszósszal meglocsolom, a készen kapható Knorr gyrosfűszerkeverékkel megszórom és Erős Pistát teszek mindegyikre. (8 csirkeszárnyhoz fél zacskó fűszerkeverék és kb. kávéskanálnyi erős Pista minden szárnyra). Kevés olajjal meglocsolom, fóliával lefedem és megsütöm. Hihetetlenül szaftos, csípősen édes lesz a végeredmény.
10. Smirnoff (válaszként erre: 5. - PöttyösPanka)
2018. jún. 26. 10:55
Én is mindenféle sos ételbe teszem. És a felsoroltakon kívül én a rantottaja is szeretem. Még szerintem a gombahoz is nagyon finom, akár parolva készül vagy szosznak.
9. 18e07f228e (válaszként erre: 7. - 45ba38a594)
2018. jún. 25. 19:07
Kipróbálom :)
8. 31bc25d879 (válaszként erre: 2. - Anyucikóni)
2018. jún. 25. 12:21
Ez nekem is tetszik:)
7. 45ba38a594 (válaszként erre: 1. - 18e07f228e)
2018. jún. 25. 12:06
Én a ragulevesbe is teszek, nagyon finom ízt ad neki.
6. 18e07f228e (válaszként erre: 5. - PöttyösPanka)
2018. jún. 25. 11:47
Na a saláta még eszembe sem jutott :) Kössz :)
5. PöttyösPanka (válaszként erre: 1. - 18e07f228e)
2018. jún. 25. 11:39
Én mindenbe beleteszem, amibe eszembe jut, húsok páclevébe, salátaöntetekbe, szószokba, bármibe. Szeretem :)
4. 18e07f228e
2018. jún. 25. 11:34
Most jut eszembe, hogy az egyik ismerősöm szokott készíteni szójaszószban pácolt, szezámmagosan bundázott csirkemellet.
3. 18e07f228e (válaszként erre: 2. - Anyucikóni)
2018. jún. 25. 11:33
Szia :) Köszönöm ez jó ötlet. Pont ilyesmi finomságokat vártam.
2. Anyucikóni (válaszként erre: 1. - 18e07f228e)
2018. jún. 25. 11:20
Szia!
Én kínai ételekhez használom a szójaszószt. Általában lepirítok csirkét ilyen-olyan zöldségekkel. Majd kiteszem ezeket egy tálba és a serpenyőben a szójaszószt összeforralom barnacukorral (vagy mézzel), keményítővel, gyömbérrel. A húsra szoktam tenni fokhagymát, hagymát és néha valamilyen kínai fűszerkeveréket. Így lesz komplex az íz és a végén mindent jól összekeverek.
1. 18e07f228e
2018. jún. 25. 10:29
Mivel nem túl ismert alapanyag, szeretném ,ha leírnátok, hogy mibe használjátok és hogyan. Én eddig csak sushi-ra csepegtetve és édes -savanyú kínai kellevesbe használtam.