A Krémeshez hogyan készítitek a tésztát? (tudásbázis)
Amit lehet nem készen veszek,mert a fagyasztott tésztákban is sok a tartósító,csak azt nem tudom,minek?
Az én receptem a krémes tésztájához:Este meggyúrom,hűtőbe teszem,reggel kettévágom,nyújtom,kisütöm,töltöm.
30dkg liszt
25dkg margarin /én 20dkg vaj/
2dl tejföl /elég a 175g-os is/
1 evőkanál ecet
A krémem is finom,bevált,magas.
1,5lt tej
4csomag vaníliás puding
25dkg cukor /20dkg/
8 tojásfehérje /amit fagyóban gyűjtögetek/
vaníliás cukor /esszencia/
A habot a forró pudinggal felfőzöm.
Hájas tészta a krémes igazi alaptésztája.
Hájastészta bármilyen készítményhez,
Hozzávalók: 70 dkg liszt, 40 dkg tisztított darált háj, 2 kanál jó tejföl, l egész tojás, l dl fehér bor, (helyette l kanál ecet), egy csapott kávéskanál só, ugyanannyi cukor, szódavíz, vagy víz.
A hajat 10 dkg liszttel jól eldolgozzuk és hidegre tesszük. A megmaradt liszttelés a többi előírt anyagokkal rétestésztát ke¬ik, amit a deszkán jól kidolgozunk és 15 percig pihentet -Utána a tésztát vékonyra kinyújtjuk és a lisztes hajat egy-íszerre a tésztára kenjük. Az egészet felcsavarjuk, nyújtófával kissé ellapítjuk, téglalap alakúra kinyújtjuk és négysze-tresre összehajtjuk, mint a hajtogatott vajastésztánál láttuk. 20 [percig hideg helyen pihentetjük. A kinyújtást és hajtogatást még ?r megismételjük, most már csak háromszorosra összehajtva 2fl percig hideg helyen pihentetve. Tehát összesen négyszer haj¬íjuk a csavarással együtt.
Krémeslap.
Ugyanebbői a tésztából krémeslapokat is készítünk, Azon-u-ra vigyázzunk, hogy a lap ne legyen túl széles, mert a iiá-~xta jóval nehezebb a vajastésztánál és a közepe nem tud •-ülni. Azért a krémeslapokat inkább széles csíkokba süs-Hgy sütőlemez hosszába két csíkot helyesünk el. A kinyúj-' igvekezzünk a lapokat minél vékonyabbra nyújtani.
A lapokat en eloszor felkockazom,azutan rakom a kremre,de nem szokott ronji.Ez a teszta nagyon hamar megy,nem idoigenyes.
De nagyon jo a bolti is szerintem ha nincskedved megsutni magad.
Nekem van egy krémes receptem, ami nagyon jó, legalábbis a krém része mindig sikerül.
De a tészta nem. Szeretnék olyat készíteni, mint a sütizőkben, olyan leveles tésztás.
Vajon jó hozzá a rétestészta, vagy valami másikat vegyek hozzá?
További ajánlott fórumok:
- Töltött káposztát hogyan készítitek?
- Ti hogyan készítitek a csülkös krumplilevest? Recepteket várnék. :-)
- Hogyan készítitek a jó párolt rízst, úgy hogy ne ragadjon össze?
- Ti hogyan készítitek a palacsintát?
- Meggylevest hogyan készítitek?
- Mézes krémeshez a tésztát meg kell sütni, vagy lehet kész boltit is venni?