Ti hogyan készítitek a csülkös krumplilevest? Recepteket várnék. :-) (beszélgetés)
A csülköt feldarabolom,kicsontozom,és felrakom annyi vízben főni,hogy ellepje.A csontot is belefőzöm,mert jó íz fő ki belőle.Ha felforrt,teszek bele babér levelet,4-5 gerezd apróra vágott fokhagymát.Közben meghámozom a krumplit,összekockázom,2 sárgarépát,1 fehérrépát pucolok,felkarikázom.1 nagy fej vöröshagymát megpucolok,és felaprítom.Kevés olajon lepirítom,majd teszek bele piros paprikát,felengedem kevés vízzel,beleteszem a fehér és sárga répát,zöldség és zeller zöldet.Ízesítem borssal,vegetával,(sót nem teszek bele,a füstölt csülök miatt,csak a végén ha kell).Ha félig megfőttek,hozzáadom a felkockázott krumplit.Majd a csülköt ha megfőtt,a levével együtt.Picit főzőm együtt is őket,majd behabarom.
A csülöknek sokkal több főlés kell mint a többi hozzá valónak(kb:2 óra),előbb kell feltenni főni.
még nem készítettem, de szerintem célravezető lehet ha úgy készíted mint a gulyáslevest
amúgy nyers vagy füstölt csülök volt benne?
mert amit írtam az nyers csülökre érvényes. Füstölttel úgy készíteném, hogy a megfőtt csülköt felkockáznám, készítenék egy jó krumplilevest és beletenném, összeforralnám. Csak azért külön mert a krumpli nagyon hamar szétfő.
Sziasztok!
Nem akarok kötekedni, de a fórumindítot most ez az étel érdekelte ahogy olvasom
Helló Baby !
Én sem főztem még ilyet, de úgy készíteném, hogy a csülköt feldarabolnám, feltenném vízbe főni.1-2 babérlevéllel. Amikor félig megfőtt, a hámozott kockára vágott burgonyát hozzáadnám és készre főzné.
Rántást készítenék, mibe vöröshagymát és fokhagymát is tennék.Pirospaprikával meghinteném és a megfőtt burgonyás - húsos leveshez önteném.Pici ecettel, vagy citromlével ízesítve nagyon finom ízű leves készülhet belőle.Jó étvágyat kívánok !!!!!!!!!!!
Sziasztok!!
Ohh 1 topik hogyan fözünk?? Ez tetszik...
Bár ugy kelett volna megnyitni ezt a topicot hogy mit fözzünk,vagy hogy mi van a hütöben,esetleg mit szerettek fözni,ez a legjobb:mit szerettek fözni és hogyan? nem kritizálni akarom ezt a topicot,de szerintem igy jobban hangzik ahogy az elébb irtam,és akkor több féléröl is szo lehet nem csak 1 féléröl....
én méég nem föztem ilyen levest..megmondom az öszintét hogy nem vok leveses..de a második félét az az solet,fözelékeket imádom...
irjatok és üdv: hamyka
További ajánlott fórumok:
- Sértés-e valamit annak nevezni ami? Mi a véleményed? "A krumplileves lehet-e krumplileves?
- Milyen finomságot szoktatok készíteni ha vendéget vártok? Igazán finom receptek ide jöjjetek! Gyors, praktikus, és igazán finom recepteket..
- Hogy készítitek a töltött káposztát?
- Segítsetek! Vasárnapi vendégeim részére egyszerű recepteket keresek!
- Tud valaki fekete színű étel recepteket? Nagyon fontos a szín!
- Töltött káposztát hogyan készítitek?