Ti hogyan készítitek a palacsintát? (tudásbázis)
Ha pedig sosra vagysz, akkor reszelj bele gombat es a tolteleke is gombas.
Nalam a palacsinta inkabb edes, de neha jo egy kis kirandulas :)
a 14- es hsz szívemből szólt.
ha kalandra vágysz, tegyél a tésztába reszelt almát...némi őrölt fahéj is mehet...
de ez már a rakott palacsinta felé hajaz.
Szia!
Én sem tudom a mennyiségeket, szemre csinálom:)
Ált. 1 kg liszthez 2-3 tojás, pici só, cukor, felfuttatott élesztő, ezt összekeverem, hogy massza legyen aztán adagolok még hozzá tejet és szódát.
Ja és keverek bele olajat.
Sokkal lágyabb, könnyedebb a tészta így. És egyáltalán nem száraz.
Ha nincs itthon élesztő, akkor is 1 sütőport teszek bele.
3 tojást tettem bele,és kb. fél kiló lisztet.Meg persze a többi hozzávalót :)
És jó lett.
Fogalmam sincs,hogy mit csináltam másképp,mert most nem lett kemény a tészta :D
Lett szilvalekváros,fahéjas,és vaníliapudingos.
A pudingos a kedvencem :D
Na,majd irj,milyen lett, aztan, amelyik bevalik, azt ird fel :)
Tojasbol tenyleg folosleges egynel tobb...minek? :)
Köszönöm szépen a válaszokat:))
Délután sütöm,remélem végre jó lesz :)
Én 3 tojást beleütök a tálba,kis cukor hozzá,pici só,és ehhez teszem hozzá a lisztet,kb 3/4 kilót,de már itt elrontom,mert ki sem lehet keverni.
Akkor elkezdem beleönteni a tejet,és lesz belőle egy nagy csiríz :D
Aztán jön a turmixgép,simára kavarom,és teszek még bele szénsavas ásványvizet.
A palacsintasütőt szoktam olajozni,és régebben jó lett,de mostanában "merev" a tészta :D
Hülyén hangzik,de így van,nem lehet normálisan feltekerni,mert törik.
Pont most csinálom:
Turmixgép kelyhébe 0,5 l tej, 2 egész tojás, 1 evőkanál kristálycukor, 12 evőkanál liszt, ezt jól elkavarom, kiöntöm egy tálba. Utána még egyszer ugyanez, és szintén megy a tálba.
Hozzáadok 1-2 dl szódavizet, elkeverem a merőkanállal, nem pihentetem, már kezdem is sütni (kiolajozott, "nagymama-féle" palacsintasütőt használok azt a feketét.
Itt sztemsokan lefogjak irni,mert ahanyhaz ,annyi szokas, ugye. Nekem ami bevalt : 1tojas, 1van.cuk, liszt(en retes lisztet hasznalok) tej es bubis viz, plusz olaj...
Aranyokat szemre szoktam, esugyadagolom, hgy egy kis liszt, egy kistej,egy kis leszt egy kis tej es amikor mar csomomentes, akkor ontom bele a vizet. A palacsintasutoket is beolajozom kicsit (mert egyzserreetton szoktam, ugy gyorsabb) Sok sikert! :)
Próbáld meg ezt:a tojásfehérjét habbá vered és a végén adod a tésztához,óvatosan belekeverve.(Persze a sárgája előtte már benne van!)
Ha ehhez nincs időm,akkor pedig teszek bele pici szódabikarbónát.
Jó még ha reszelsz bele 1-2 almát,az is lágyítja a tésztát és isteni finom!
Nekem mostanában "kemény",és száraz lesz a tésztája:(
Nem tudom,hogy mit rontok el,nem vagyok még annyira gyakorlott háziasszony :)
További ajánlott fórumok:
- Töltött káposztát hogyan készítitek?
- Hogyan lehet megakadályozni palacsinta sütésekor, hogy mindenhol az a nagyon durván büdös égett olaj legyen?
- Ti hogyan készítitek a csülkös krumplilevest? Recepteket várnék. :-)
- Hogyan készítitek a jó párolt rízst, úgy hogy ne ragadjon össze?
- Meggylevest hogyan készítitek?
- Ti hogyan készítitek az amerikai palacsintát, a mogyoróvajat és a raviolit?