A kislányom tartózkodási helye vagy a bejelentett lakcíme számít az óvodai felvételnél? (tudásbázis)
Beiratkozás:
A beiratkozásnak különböző feltételei vannak:
* A gyermek legyen óvodaérett, melyet a gyermekorvos igazol. Az óvodaérettség a három éves kornak megfelelő testi-, lelki,– értelmi- fejlettséget jelenti./ Beszéd, mozgás, játéktevékenység, önállóság, stb./ Ez azért fontos, hogy ne kényszerítsünk óvodába olyan kisgyermeket, akinek még az édesanyjára, esetleg bölcsődei gondozásra van szüksége.
* A gyermek az óvoda megkezdésekor legyen szobatiszta.
* A család a kerületben, lehetőleg az óvoda körzetében lakjon, vagy itt dolgozzanak a szülők.
Nálunk igy van!
Sőt jövö szeptemberben a nagyobbik iskolája melletti oviba is felveszik a kicsit ha oda akarom járatni,hogy ne kelljen 2 felé mennem.
Hú, lányok, lehet, hogy nálam is azért működött, mert volt kiskapu, és nem is tudtam róla:)
Én a helyi önkormányzatnál vagyok, ezért hordom oda oviba. De jövőre sulis lesz, és már most kérdezik, hogy ugye ide fog járni?
igen!
Anya oviban dolgozik és ők csak olyat vesznek föl aki abban a faluban lakik...persze kiskapuk vannak, ha van protekció, de mivel nagyon sok a gyerek és sokan jönnének oda más faluból is, így kellett húzni egy határt....
Sziasztok!
Családostul elköltözünk a szomszéd városba, de kislányunkat ide szeretnénk járatni a jelen településre óvodába.A nagyik itt laknak,hozzájuk be tudjuk jelenteni őt,csak azt nem tudom, hogy nekem is vele együtt kellene-e bejelentkeznem, vagy elég, ha csak a tartózkodási címnek adjuk meg a mam lakhelyét?
Attól függ, melyik óvoda.
Én a munkahelyem falujába hordom, és semmiféle átjelentkezést nem kellett tenni. Két kezüket összerakták, hogy jön még egy gyerek, akár máshonnan is. Azért a normatíva sokat számít:)
De hallottam olyat, hogy kérték a tartózkodási helyet.
További ajánlott fórumok:
- Melyik nevet adjam a kislányomnak? Nina vagy Ivana?
- 4 éves múlt a kislányom, s ott akar aludni ebéd után az oviban
- Segítség - Kövér a kislányom!
- 3 éves kislányom fél elaludni tegnap óta
- Amíg nincs bejelentett tartózkodási helyem, csak szerződésem, nem foglalkozik velem az adott óvoda?
- Ha nincs Pesten bejelentett lakcímem, de most itt tartózkodom akkor hová mehetek orvoshoz?