A kisfiam áprilisban lesz 2 éves. Az utóbbi pár napban nem akar rendesen enni. Mit tehetnék? (beszélgetés)
Köszönöm a jótanácsot.
Most a mai napon amamánál volt és ott délelőtt nem sokat de a délutáni alvás után egész jól evett.
meg most vacsizott és egy tojást sütve szalámival turbózva majdnem bevágta az egészet.Ja és 270-280 ml kakó.
Lehet,hogy csak ilyenje volt van?
Nem tudni.
köszi
Szerintem ez egyáltalán nem kevés, hozzászámolva még azt a sok folyadékot- főleg tea vagy gyümölcslé formájában, ami igencsak elveheti az étvágyát. Lehet, hogy hallgat az ösztöneire és tavaszi böjtöt tart?:-)Itasd vízzel, ne kapjon nasit a főétkezések közt- pár szem kölesgolyót sem!- meglátod, nem csak turkálni fog az ételben.
Viszont, ha mérhetően fogyni kezd, akkor tényleg irány az orvos. Étvágygerjesztőt viszont nem javasolnék- kivéve persze, ha egy dundi kisgyerkőcre vágysz.:-)
Nem nagyon édes.Csak kellemesen édes.Mert nem szeretem,ha semmilyen ízü.
meg nem tudom mennyire igaz az,hogy amilyen magas a gyerek 2 évesen annak a 2*-ese lessz majd felnőtten.
A Te fiad mekkorának született? az enyém 57cm és 3,75 kg.császárral mert nem tágultam semmit.
eröltetésről szó sincsen mert ha pl.:tojást vesz elő akkor megkérdezem hogyan kéri lés az edény alapján tudom.Van amikor csak szalámit eszik de van olyan is,hogy hozza az üvegét és mondja,hogy kaka akkor csinálok kakót.Vagy a főttésztát szereti és azt főzök.Tehát elmondja mit kér.Csak van aolyan anpokon keresztül,hogy amire elkészül pl.:tészta amikor készen van akkor huzogatja a vállát és rázza afejét,hogy nem kéri.
szóval nem tudom mi tévő legyek.Kicsinek maennyire szerette pl a gulyáslevest 1 éve most kiköpi.a borsófőzelék ha édes akkor raklap szám jöhet. válogatós lett.és nem tudom miért.
Szia !
Nek 2,5 éves a kislányom. Szerencsére jóevő, de ez nem volt mindig így.Hagyjad, majd éhes lesz. Néha nálunk is van olyan, hogy nem szeretem, holott imádja pl. a gépsonkát. Ott hagyom Neki, aztán egyszercsak eltűnik......:)
Fog? Torka nem fáj? Tapasztalat! Nekem volt olyan, hogy semmit nem evett, és nem értettem mi a baja. Nem köhögött, nem folyt az orra, nem volt lázas, semmi! Elvittem a dokihoz, és mandulagyulladás volt a diagnózis.
DE lehet ilyen korszaka is. Én az én fiam 3 hónapja csinálja, hogy eszik, csak kb 4 féle dolgot.
Ne erőltesd!
Vagy van az új cukor-vitamin amit a TV-ben reklámoznak!
Nimm2!
Egy próbát mindenesetre megér!
Minden gyerek más,ahogy minden felnőtt is!
Vitamint próbáltatok nekik adni?
Kapható a gyógyszertárakban;nagyon finom kicsit savanykás narancs ízű,sűrű szirup szerű kanalas,legalább is az általam kipróbáltak!
Kicsit segít,mivel étvágyjavító hatása van,és te is megnyugszol,mivel természetes összetevőket tartalmaz és rengeteg vitamint!
SOK SIKERT;ÉS MÉG TÖBB TÜRELMET!!!
A lényeg,hogy nem szabad eröltetni;és nem szabad édességgel tömni!
A Barátnőm kisfia ilyen!
1 évesen 1,5 dl tej,reggeli,ebéd,vacsora összesen 6 kanál étel EGÉSZ NAP! Néha 1/2 kifli! Ezt csinálta!
Most sem eszik szinte semmit;5 éves és 17 kg!
Az óvodában eszik egy keveset,meg otthon 2-3 falat azóta is!
További ajánlott fórumok:
- 2, 5 éves kisfiam egyáltalán nem beszél (egy szót sem!!!) mit tehetnék?
- Három hónapos kisfiam elalvás előtt magánkívül üvölt. Mit tehetnék?
- 19 hónapos kisfiam 1, 5 hete náthás és köhög. Mit tehetnék, hogy végre meggyógyuljon?
- A lányom nem alszik rendesen éjszaka! (Nappal sem sokat.) Mit tehetnék?
- 14 hónapos kisfiam éjszaka még kétszer felkel, és az ennivalóért ordít. Mit tehetnék, hogy végig aludja az éjszakát?
- Miért nem eszik a kisfiam rendesen?!