A karácsonyi ünnepkör (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A karácsonyi ünnepkör
5. Barát.Á. (válaszként erre: 2. - Winny)
2015. nov. 13. 13:24
Mert félig tévhit, és fordítási hiba.
Zoroasztrizmus amúgy. Onnan a gyertya lángja.
És német földről hozták, a lábon marhát hajtó kereskedők dél-keletebbre a fenyőfa állításszokását, meg magát az első fákat is, addig csak vízben szobában kirügyező ág volt.
3. Lysiantus
2011. dec. 14. 10:14
Köszönöm Hoxa!
Éppen erre a cikkre volt most szükségem. Délután már tudom is hasznosítani a karácsonyi ünnepségen.:)
2. winny
2009. dec. 25. 16:36
Szép a "jézus és a fenyő" történet.Még nem hallottam.
1. Hoxa
2009. dec. 25. 16:03
A kereszténység feltűnésének idején a római birodalom területén a perzsa eredetű Mithras-vallás volt a legnépszerűbb.
A napisteni vonásokkal felruházott Mithrasról úgy vélték, a téli napforduló idején, december 25-én született -- a keresztények pedig átvették, és Jézus születésnapjává tették ezt az ünnepet. Az ókeresztények gondolkodásában még keveredett a napkultusz és Jézus születésének ünnepe.
Ugrás a teljes írásra: A karácsonyi ünnepkör
A napisteni vonásokkal felruházott Mithrasról úgy vélték, a téli napforduló idején, december 25-én született -- a keresztények pedig átvették, és Jézus születésnapjává tették ezt az ünnepet. Az ókeresztények gondolkodásában még keveredett a napkultusz és Jézus születésének ünnepe.
Ugrás a teljes írásra: A karácsonyi ünnepkör
További ajánlott fórumok:
- Ki tart velem szeptember 5-től, karácsonyig a diétámba? Együtt könnyebb!
- Új év előtti elhatározás avagy Karácsonyig -5kg!
- Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü?
- 2010 karácsonyig - 15 kiló. Társakat keresek, együtt könnyebb:)
- NAGY FOGYÁS! 2011 karácsonyig lefogyunk!
- Van itt valaki aki itt lesz karácsonykor és szilveszterkor és a két ünnep között, akivel a magányosok beszélgethetnek?