Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » A gyász hogyan nyilvánul meg 5 év alatti gyermekeknél? fórum

A gyász hogyan nyilvánul meg 5 év alatti gyermekeknél? (beszélgetés)

10. sargadinoszaurusz (válaszként erre: 6. - Enissa)
dec. 17. 20:36

Jujjj nekem anyam nagyon sok ilyet mondott anno, hogy "Akkor azt mondtuk nekik, dédi egy szép helyen van már, nagyon szomorú lenne, ha bánatosnak látná őket."

Nalam ez tok rosszul jott ki mert megtanultam gyerekkent hogy az az elvart ha eleget teszek ennek a keresnek es jelen esetben pl nem vagyok banatos mert akkor "a dedi szomoru lesz".

9. f6bc3125a2 (válaszként erre: 8. - Egyed Egon)
dec. 16. 21:09
Nem biztos. Én sírtam, amikor meghalt nagyapám. Másfél éves voltam.
8. Egyed Egon (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 16. 20:25
Fel se fogja.
dec. 16. 17:08
én 7 voltam,és kérdeztem mi lesz most Papóval? erre mama mondta: leteszik a földbe kicsit megpihen és hazajön. én gyerekfejjel meg örültem: de jó,majd újra látom. hát,ki tudja talán egyszer majd tényleg...
6. Enissa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 16. 15:29

Testvérem 6 éves volt,amikor elhunyt az anyukánk, nem vittem el a temetésre.

Mindig azt mondta, köszöni, hogy így döntöttem. Azt kérdezte, leszek-e az anyukája? Mondtam, igen. Megnyugodott.

Szintén 6 éves gyerekeknek (ikrek) hunyt el a dédipapájuk, szomorúak voltak, nagyon szerették a dédit, 7 év távlatából is beszélnek róla.

Akkor azt mondtuk nekik, dédi egy szép helyen van már, nagyon szomorú lenne, ha bánatosnak látná őket.

Tudják születünk és elmegyünk, de ezt mindig a koruknak megfelelően csepegtetve kapták, nem az adott halál alkalmából zúdult rájuk.

Ezért nem lehet erre sablont alkalmazni.

5. Myra
dec. 16. 15:18
4 éves volt az unokám, mikor meghalt a Dédi akivel addig mindig együtt voltak a felügyeletem alatt. A temetésre nem engedtem elhozni a gyereket. De mégis eltűnt az életéből és érezte valami baj van, kezelhetetlen, verekedős lett az oviban. Nagyon megváltozott. Hosszú idő volt mire regenerálódott a gyerek , de azóta is fél a haláltól, pedig lassan felnőtt lesz már.
dec. 16. 13:38
Kb annyi volt a lányom mikor meghalt a nagyapja. Sokat beszélgettünk a halálról, életről, de hogy hogyan nyilvánul meg? Még felnőttnél is nehéz kérdés....
3. csemár (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 16. 10:00

Tapasztalatom van, tanáccsal nem szolgálhatok.

(Óriási szakirodalma van a kérdésnek, csak írd be a gugliba: "gyász".

dec. 16. 09:43

Bocsánat, de mindegyiknél másképp.

Van gyászfeldolgozó szakember, ha kell.

Tudjátok minél előbb feldolgozni!

dec. 16. 09:40
Tapasztalat?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook