A felettünk lakótól évek óta ázunk! Mit tegyünk, kihez fordulhatunk? (tudásbázis)
Sziasztok!
Megoldódott a beázásunk! A WC-be mennek végig a házban a csövek az egyik meg van repedve ezért ázott a fürdőszobánk! Érdekes a WC-nk nem ázott!
Szóval addig ne hagytam békén a közös képviselőnket amig ki nem hivott egy vízszerelőt!!
Üdv.
Szia!
Nekünk is hasonló problémánk volt. Havonta 1x tutira áztatott minket a kedves szomszéd. Próbáltuk szép szóval meg durvábban, küldtük a gondnokot, meg a közös képviselőt is. Természetesen változás nem történt! Nálam az tette be az ajtót, amikor lakásfelújítás után felhívott a közös képviselő, hogy áztatjuk az alattunk lévőt, és ha nem érünk haza fél órán belül, akkor rendőrt hív, és betörik az ajtót! Képzelhetitek! Természetesen nem mi áztattunk, hanem minket is a fönti szomszéd! Gondoljátok el, hogy nézett ki a mi lakásunk! Akkor nekünk azt javasolták, hogy egyből az önkormányzathoz menjünk a jegyzőhöz, mert csak Ő! utasíthatja, hogy használja a lakását rendeltetésszerűen úgy, hogy másokat ne károsítson közben! Köteles pénzbeli bírságot is kiróni!
Szerencsére úgy alakult az életünk, hogy vidékre költözhettünk, így ez a probléma már nem érint minket! Sok sikert, és türelmet, mert nem lesz egy könnyű menet, ha elindultok ezen az úton!
NEm kell a rendőrségre vagy az önkormányzatra menni. :D
Pusztán a biztosítóval kell beszélni. A saját biztosítónkat kell kihívni, hogy ellenőrizzék le, hogy mi is történt. Ha tényleg a fölöttetek lakó miatt törnénik a penészesedés, nem pedig a nem megfelelő szellőztetés vagy egyéb más ok miatt, amiért ti vagytok a hibásak, akkor a biztosítótok elkéri a fölöttetek lakó biztosítójának az adatait és az ki fogja fizetni a károtokat.
Annak idején mi is rendszeresen beáztunk a fölöttünk lakótól, de mi úgy, hogy náluk pl szétment a cső a mosógépnél, vagy a kád alatt szétcsúszott a cső, vagy a kisgyerek kiirányította véletlenül a vizet és a földre ment, így ez a víz átfolyt hozzánk is, a tapétának egyből vége lett - ugyanis nem csak a fürdőbe ment a víz, hanem a nappaliba, a hálóba és a gyerekszobába is. A biztosítójuk mindig kifizette a kárunkat. Kb 4-5 ilyen eset volt néhány éven belül. Soha nem volt vele gond, a fölöttünk lakó is elismerte, hogy hibás, a második esettől kezdődően automatikusan hívták is a biztosítójukat. Ők kijöttek felmérni a terepet nálunk, megállapították a kár nagyságát és szépen fizettek - mindig többet, mint ami a kár volt.
Köszönöm! Gondoltam az Önkormányzatra is, de nem tudtam ott kihez menjek azért kérdeztem meg!
Köszönöm még egyszer! Üdv.
Az Önkormányzat Műszaki Osztályán jelentsd be, ők majd tűrésre kötelezik, és meg kell csináltatnia, különben megbüntetik.
Azonkívül feljelentheted a jegyzőnél magánlak sértésért is, mert gátol a lakás rendeltetésszerű használatában.
Sziasztok!
Segítsetek mit tegyünk, ahogy írtam a felettünk lakótól évek óta ázik a fürdőszobánk! Nedves, fekete penészes és már nem csak a mennyezet hanem oldalt a fal is! Többször kértük szigeteljen azt mondta nála minden rendben. A közös képviselőnek is szóltunk, de eddig ő sem csinált semmit!
Szerintetek kihez fordulhatunk még, ki tud segíteni?
Köszönöm!! Üdv.
További ajánlott fórumok:
- Az ex-em munkanélüli lett és közölte, hogy nem tud gyermektartást fizetni. Hová fordulhatok ilyen esetben?
- Mit tegyünk a felettünk lakókkal, két gyerekük van éjjel-nappal örjöngenek?
- A felettünk lévő szomszéd állandóan zaklat, mit tegyek?
- Kihez fordulhatnék ilyen gonddal?
- A gyerekemet ma megrugdosta a testnevelő tanár, hova fordulhatok ez ügyben?.
- Hova fordulhatnék?