6 gyermekes anyák!! (beszélgetés)
gondolom egy kislány megint jól jönne:))
imádom a lányokat elég sokban volt részem:))
nálunk most van egy vendégkislány, megy a hancur :))
Miért nincs sok időd?
Néztem az adatlapodat, a korodra gondolsz?
Sziasztok!
Nálunk öten vannak. 4 fiú és egy kislány. A fiúk 17, 15 és fél, 13 és fél, 9 és fél és a kislány 2 éves és 4 hónapos. Én még szeretnék egy hatodikat is (sok időm ugyan már nincs a gondolkodásra)
Mindeki hazajön tanulás után,itthon ebédelnek,az óvodás sem marad ott aludni.
Kicsi pihenés után tanulni kell.
Mikor elsősök lettek, szeptemberben az étkezőasztalnál együtt tanultunk, de pár hét után a szobájukban,önállóan tanulnak,ha nem értenek valamit,szólnak. A nagyoknak szúrópróba szerint kérdezek ki,a kisebbeknek együtt nézzük át, illetve van egy SNI-s kisfiúnk, Vele át szoktam venni a tanultakat.
Na az este nálunk is húzós:))
Hatkor óracsörgésre:) rendrakás,táskarámolás,én addig kikészítem a vacsorát,aztán fürdetés zsinórban ( lányok együtt fürdenek),és 8-kor ágyban kell lenni:))
Akkor jön el az én időm:))
Megszokták ezt a rendszert,várják a pénteket,amikor látványosan lazítunk,nem rohanunk, szombat délelött pizsiparti van...lehet,hogy katonás rendszernek tűnik,nálunk bevált,mindennek meg van a maga ideje.
Vannak külön-napok,amikor próbálok csak egy gyerekre koncentrálni,szerintem szükségük van arra is,hogy csak egyénileg foglalkozzak velük,elmondják a magukét,kicsit kényeztetve legyenek.
Anyukám hétvégén el szokott vinni 1-2 gyereket felváltva,akkor aki marad,az kap kitüntető figyelmet.űNekem abból könyebb,hogy a férjem folyamatos műszakban dolgozik, 3 nap munka 3 nap szabad,akkor segít,illetve akkor tervezek ilyeneket,hogy bevásárlás...
nekem, 13, 10, 6, 5, 2,5 , 17 hónapos...
igazából ami nálunk nehezen megy az az este... tanulás, fürdés fekvés,,, a tanulást hogy an oldod meg?
Milyen programokra gondolsz?
Iskola,óvodába való járásra? Vagy különóra ?
Nálunk a hétköznapok jól meg vannak tervezve,következő elétemben PR menedzser leszek:))
Az iskolásokat a Kamasz viszi,de egyedül is el tudnának menni,az Óvodást vagy én,vagy Apa,vagy a barátnőm, a hazaút is minden napra meg van szervezve. Mi hétköznap elég szoros napirend szerint élünk,szerintem másképp nem nagyon megy a dolog,hétvégén lazítunk.
Van 23 évesem,15, és 11, Ők fiúk, a lányok 8,6 és a kicsi 8 hónapos.
szia... megnéztem a képeidet és körülbelül hasonló korosztályt nevelünk, nagyon aranyosak, és nekem is van egy bogikám:))
te hogyan szoktad a programokat összeegyeztetni a többivel??
szép napot, a kis család útnak inditva , iskolába , oviba csak a kicsi van itthon...
hát az unalom nem szerepel a szótáramban:))
Szia,máris jelentkezem:))
6 gyermekünk van, 3 fiú és 3 lány:)
Gratulálok a bájos Családodhoz!
Amikor ilyen fotókat látok,mindig elgondolkodok,hogy legyen kistesó..
Sziasztok!
Nagyon szívesen beszélgetnék olyan szülőkkel akik legalább 5-6 gyermeket nevelnek.
További ajánlott fórumok:
- Három- és több gyermekes anyukák beszélgessünk!
- Kisgyermekes anyák másképp - belépés csak saját felelősségre
- Nem otthon dolgozó több gyermekes anyák - nyári "gyermekelhelyezés"?
- Kisgyermekes anyaként, nem gondolnám, hogy vonzó lehetnék...
- Igaz az, hogy 40 év szolgálati idő után csak a 3 gyermekes anyák mehetnek nyugdíjba?
- Két gyermekes anyaként válás után milyen segítségre számíthatok a magasabb családin kívül az önkormányzattól?