Igaz az, hogy 40 év szolgálati idő után csak a 3 gyermekes anyák mehetnek nyugdíjba? (tudásbázis)
ez nem így van!
kell a 40 év munkaviszony, de akárhány gyereked is van csak 8 év számít
Nekem félreérthető amit írtál.
A ténylegesen gyesen töltött időt számítják be, max. 8 év.
Ha csak 2 évet volt valaki gyesen 1 gyerekkel, arra 2 év gyest számolnak nem 3 évet.
Ma vitáznak róla, asszem me meg is szavazzák.
Ebben a gyes dologban meg az a lényeg, hogy a gyes eddig is szolgálati időnek számított, de most maximálták 8 évben a beszámíthatóságát.
Magyarul akinek megvan a 40 év jogosultsági ideje, amiből 9 évet volt gyesen, abból csak 8 számítható be a jogosultsági időbe. Tehát neki a 9 év gyessel együtt ténylegesen a 40 évből 31 év munkaviszonya van, ezért még egy évet dolgoznia kell, hogy meglegyen a minimum 32 év munkaviszonya.
Aki meg mondjuk 3 évet volt gyesen, és megvan a 40 év jogosultsági ideje, az 37 év munkaviszonnyal rendelkezik, tehát megvan a minimálisan előírt 32 év.
sakkoznak szerintem az évekkel!!
mert ugyi 3 gyerkőc után 8 év (ami kicsit le van csalva mert ha jól tudom gyerekenként 3 év járt anno (így emlékszem, nem tuti) és az iskolai évek ugye nem számítanak bele így akinek 3 gyerek van hogy így mondjuk jobban jár(hat) de nem feltétlenül!!
Minden nőre vonatkozik aki a törvényben leírtak alapján rendelkezik a 40 év munkaviszonnyal
További ajánlott fórumok:
- Három- és több gyermekes anyukák beszélgessünk!
- Egy 35 éves jó megjelenésű, elvált, 2 gyermekes férfinak mekkora esélye van a 20 év körüli nőknél?
- "Apró" hazugságok a nevelés szolgálatában?
- Gólyahess szolgálat!- Nálunk tényleg a gólya (is) hozza!!!!
- Miért ér többet egy gyermek egy több gyermekes családban?
- Mikor tárgyalják meg, hogy mikor mehetnek a nők nyugdíjba?