44 évesen spontán teherbe esni (beszélgetés)
Kedves Tökmaglány és többiek!
Érdekel, hogy mi lett veletek azóta? Most kezdtem olvasgatni a témában, mert 40 és fél évesen most kezdtem csak a babprojektet. Pozitívat annyit tudok, hogy az Édesanyám 42 volt, mikor velem terhes lett, és ok volt minden, bár én második gyerek vagyok.
Nincs mit. Nem, ez nem vészes, 10-ig jó.
Ez fura, hogy ilyet éreztél, most először volt ilyen? Nem tudom mi lehet. Szörnyű, hogy most alig lehet orvosi ellátást kapni.
FSH 8,85 (3,85-8,78), az LH 9,98 (2,12-10,89)
Te értesz ehhez?
Nekem most volt az endokrinológussal egy telefonos tanácsadás - kiértékelte a hormonlabor eredményemet.
Azt mondta, hogy az fsh-lh arány nem tökéletes, ezért pco irányában kell vizsgálódni a nőgyógyásszal.
Viszont direkt rákérdeztem, hogy ez az eredmény akadályozza-e a teherbeesést és azt mondta, hogy abszolút nem. :) Úgyhogy ez pipa.
Először is sajnálom, ami történt! Írtam,hogy velem is volt ilyesmi, bár csak 8 hetes volt. Nekem csak 2 hónap várakozást mondtak, utána azonnal sikerült, és egészségesen meg is született a kisfiam. Igaz, a terhességem alatt úgy éreztem magam, mint az állatorvosi ló, minden volt, ami lehetséges ( cukorbetegség, magas vérnyomás, babánál eltérések az uh-n).
Szóval, lehet, hogy "selejtesek" vagyunk már, de sikerülhet spontán a baba!
A palástfű teát ovu után kell kezdeni, mert progeszteron termelésre hat. Ha előtte kezded, gátolhatja a peteérést. A negatív tesztig kell inni,ha nem jön össze a baba. Nekem összejött, így a 12 hétig ittam. Progeszteron gyógyszert nem szedtem mellé.
Sziasztok!
Én jövőhéten leszek 40 éves.
Nálunk is van már két gyermek,19 és 16 evesek - nekem nem új a párom, 24 éve vagyunk együtt- és megszületett bennünk a vágy tavaly még egy gyermekre .
Fogamzást segítő vitaminokat szedtünk mind a ketten a férjemmel és spontán, 3 hónapban, augusztusban megfogant a baba. Teljesen jól voltam, de sajnos 12.5 hetesen megállt a szíve, nem tudni miért. Műtéti úton volt befejezve a terhesség november 5-én.
Sajnálom Csipetke ami veled történt, nagyon át tudom érezni. 😢💖
De az idő tényleg segít majd. 💕💕
Eleinte úgy éreztük nem szeretnénk újra próbálni. De aztán ahogy gyászoltunk és engedtük el a történetet, újra megjelent a vágy. Továbbra is szedtük a vitaminokat majd meglátjuk hogy érezzük a dolgot.
Most februárban pedig ,műtét után a 4. hónapban állapotos lettem. Ma vagyok 6 hetes terhes. Jövőhét végén megyek ultrahangra. Remélem ezúttal minden rendben van, lesz és érkezik a szivárvány gyermek a családunkba 🙏🏼🍀💕😊
Köszi szépen!
Én most leginkább a vérnyomásom miatt aggódom. Sajnos van hogy magas. Gyógyszert egyelőre nem szedek, próbálom normalizálni természetes úton. Azt nem tudom, hogy a teherbeesés esélyeit vajon rontja-e önmagában a magas vérnyomás...
Ó nagyon sajnálom! :( :( Ez borzasztó érzés lehet! Együtt érzek veled!
A pajzsmirigy és a vércukor vérvételt a vetélés miatt javasolta?
További ajánlott fórumok:
- Spontán vetélés után, amit műszeresen fejeztek be (missed ab.), mikor estetek teherbe újra?
- 42 évesen spontán teherbe esni lehetséges? Írnátok pozitív példákat?
- Ha férfi és a nő is teljesen egészséges, hormon, inzulin, sperma rendben, miért nem sikerül teherbe esni spontán és inszemináció útján sem?
- Spontán vetélés, missed ab után mennyi idővel estél újra teherbe?
- Ilyen eredményekkel van esély a spontán teherbeeséshez?
- Spontán korai vetélés után lehetséges a következő hónapban teherbe esni vagy felborult a hormonháztartásom?