Ilyen eredményekkel van esély a spontán teherbeeséshez? (tudásbázis)
14 millió a spermiumszáma. Ez elég kevéske. :(
Hőmérőztünk 5 hónapig, párna mindig megy.
A spermiumszám elég alacsony. De még valamennyivel felette van a férfi-meddőségi határnak ami ~ 20 milliós spermiumszám körül van.
Minden értelmes praktikát érdemes bevetni! Hőmérőzni, és párnát a fenék alá!
Nagyon-nagyon gratulálok a kisfiatokhoz! El sem tudom képzelni a 3 év alatt milyen érzéseid lehettek.
Igen, gondolom az andrológus is javasolni fogja ill. a nődokim is ilyen eredménnyel. Csütörtökön kiderül, h van-e remény javítani rajta.
Most még nem állok készen a lombikra, az biztos. :(
2 hónapja kezdtük a kivizsgálást, még nagyon az elején járunk és itt el is akadtunk. Párom megy a héten andrológushoz, megvárjuk mit mondanak neki. Az biztos, h engem nagyon megviselt az eredménye, tegnap tudtuk meg és azóta padlón vagyok. :( Tudni kell róla, h makk egészséges, nem iszik, nem dohányzik, soha nem beteg, erre tessék. :(
Fel fogok tápászkodni, csak közben volt bölcsességfog műtétem is, ezért most le vagyok gyengülve fizikailag és lelkileg is. Ezért nem is tudom h most hova tovább. Vissza a nőgyogyihoz, endohoz, házidokihoz, magánlaborba...?
Endokrinológusnál is jártam, de ő se írta fel, szerinte ez jó. Viszont elmentem magánúton egy belgyógyász-dietetikus háziorvoshoz, és ő írta fel.
Endo doki nem írt semmit, hiába kiderült az inzulinrezisztencia nálam, semmi útmutatást nem adott :-(
Úgy tudom, ngy nem írhat pajzsmirigy hormont.
meg nem ez a szakterülete.(lsd sok ngy van meggyőződve róla, h 4,2 a határ. mert ezt tanulták. :) )
Hormonológus az, akinek ezeket kötelessége átlátni. :)
A tsh miatt mindenképp mennék.
Nekem most egy teljes vérképen 2,25 volt, amit én azért nem tartok halálosnak. Viszont akihez mentem, annyira lelkiismeretes endokrinológus, h rámnézett és közölte,h semmi bajom mit foglalkozom ezzel. (2 vetélés fél év alatt). ha lesz még baj, szóljak. hát, anyád. :(
No, vérszemet kaptam és kifizettem magánlaborban a tsh panelt. Hát, 2 hét különbséggel 3,2 volt a tsh (ki érti), mondjuk volt is egy kis ciklus borulás.
A T3 T4 normál tartományban, anti TPO 0,3. Ami azért megnyugtató.
Most van egy időpontom egy másikhoz, aki állítólag nagyon szívén viselni,h 2 alatt kell lennie.
Mondjuk, ettől mi még próbálkozunk, hátha, úi közel van már a másik időpont. ;)
De jobb utánajárni.
Főleg, h önmagában 1 tsh nem ér semmit.... :(
szia! Köszi, nőgyógyász írta fel a gyógyszert, v külön el kellett menni endokrinológushoz?
Megvárjuk a Páromnak mit mond az andrológus csütörtökön, utána mennék vissza a nődokihoz az eredményekkel.
Szia!
Én csak annyit tudok mondani, hogy a tsh-d magas, nekem 3.05 volt, és gyógyszert kaptam rá. Mostanra lement 2.14-re, de még mindig magas egy kicsit.
A többihez sajna nem értek.
Sziasztok! Megvan az én és a Párom laborlelete is. (7 hónapja nem sikerül a teherbeesés, fogamzásgátlót nem szedtem előtte, 33 ill 34 évesek vagyunk.)
Enyém (ciklus 3.napja):
Tsh: 3,491 mlU/l
Fsh: 4,9 U/l
Lh: 4,3 U/l
Prolaktin: 20,8 ng/mL
Ösztradiol: 21,9 pg/mL
Tesztoszteron: 0,34 ng/ml
DHEA-S: 6 umol/l
Páromé:
elfolyósodás: 60perc
2,6ml, 7,7ph
koncentráció 14M/ml
gyors mozgó: 10%
lassú mozgó: 10%
normál alak: 25%
OAT szindróma
Páromnak andrológus vizsgálat, ezt tudjuk, nekem kell mennem endokrinológushoz esetleg? Szerintetek lehet spontán így terhesség? Volt valaki ilyen eredményekkel, mi segíthet? Köszi előre is a tippeket!
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek mekkora az esélye a teherbeesésnek az előváladéktól?
- Hogyan tudjuk növelni a teherbeesés esélyét?
- Spontán vetélés utáni teherbeesés
- Stimulálhatatlan vagyok, IR-PCOS. Kinek volt stimulálatlan, spontán teherbeesése? Mit tehetek érte? Tapasztalatokra lenne szükségem
- Szoktatok spontán víznapot tartnai?Milyen gyakran és milyen tapasztalataitok, eredményeitek vannak?
- Tud valaki ajánlani olyan székesfehérvári nőgyógyászt, aki nehéz teherbeeséseknél jó eredményeket ér el?