30 felett milyen kozmetikumokat érdemes használni? (beszélgetés)
Szerintem mandulaolaj és E-vitamin + béta-karotin.
Ha drága krémeket kensz az arcodra, amik valójában kőolajipari melléktermékek, az hidd el, de nem fog segíteni...
A só biztos jó, mert nekem is elmúltak ilyen-olyan problémáim,amikor a tengernél nyaraltunk.
De a só nem szárítja ki a bőrt??? Úgy tudom elképzelni, hogy akinek pattanásos a bőre, annak jó, mert a zsíros bőrt szárítja, és elmúlnak a pattanások. De akinek eleve száraz a bőre?
én nemrég kattantam rá a sóra és nem tudom eleget dicsérni/ajánlgatni mkinek! PCOS-em van, tiszta pörsenés volt az arcom, a só gyönyörűen rendbehozta!még a 25 éve folytonosan jelenlévő mitesszerek is elbúcsúztak az orromtól! arckrémet sem használok, testápolót is ritkán!
A só használatának lényege (de van valahol egy netes oldal is erről:)
- sófürdő heti 2x-3x (meleg vízbe fél kiló só és ázni benne min. 30 percig, utána nem szabad krémeket használni)
- teljes test sóval való ledörzsölése zuhanyozás után (akár minden nap, ezt nem lehet túlzásba vinni, én heti 2-3x szoktam) Ha már leöblítetted a szappant, tusfürdőt, markodba sót öntesz és minden testrészed jól átdörzsölöd vele. Kicsit várni kell, míg megszárad a bőrön, aztán leöblíteni. Eleinte csíphet, mert a só méregtelenít és fertőtlenít, aztán ez az érzés elmúlik, sokadjára, mikor a bőröd rendbejött már nem is csíp. Problémás területet pl narancsos popsi, comb érdemes minden zuhanyzáskor, de legalább naponta jól átdörzsölni sóval. Sózás után tilos krémezni!
- arcmosás, átdörzsölés minden arcmosáskor, naponta többször is (pápá pattanások, pörsenések, ráncok! engem mostanában 26-30 évesnek néznek, aztán 38 leszek) tilos utána krémezni!
Én anyagiak miatt sima konyhasót használok (a natúrt, nem finomítottat) de akinek van rá pénze, nyugodtan használhat tengeri, kaukázusi, indiai stb sókat is. Nekem nagyon bejött, sőt hajmosáskor a sós vízben áztatni a hajat, attól is fényes lesz mindig a hajam, persze jól ki kell öblíteni.
Az olajokat én is szeretem, nekem bejöttek.
Haj:ricinus, mandula, olíva
Arc, test: agave, mandula, rózsa
Fürdövízbe: mindenféle olaj jó, attól függ, milyen hatást akarsz elérni (levendula, rozmaring, citrom, narancs stb.)
További ajánlott fórumok:
- Milyen kozmetikumot használtál legutóbb?
- Szerintetek milyen a jó kozmetikus?
- Milyen szert érdemes használni a kintről bemászó, nagyobb pókok ellen? (Szúnyogháló nem megoldható a tetőtéri ablakok miatt)
- 30 éves kor felett, ha nincs az arcon ránc, attól még érdemes megelőzésképp ránctalanító krémet használni?
- Miért divat természetes, natúr kozmetikumokat használni? Te mit szeretsz benne?
- Mely légzésfigyelőket lehet használni 10 kiló felett?