Miért divat természetes, natúr kozmetikumokat használni? Te mit szeretsz benne? (beszélgetős fórum)
Akkor semmi gond, ha neked az jo, senki nem fog veled vitatkozni, hogy nem lehet az neked jo :)
Attol meg nekem pl. nem jo, ezert en olyat hasznalok, ami meggyozodesem szerint jo.
Te ne akarj mást mondani ;) Ez egy nagyon fontos kérdés. Még én sem foglalkoztam vele, de hoxa-tudományosan körbejárhatnánk.
Szóval vajon buborék formájában kell kiköpni a barackmag kivonatot, vagy először reagenssel szemcséket kell képezni, és úgy parittyázni a fogak közül?
Mostanában nem is nagyon láttam olyat amire nincs ráírva valami. Most azt hiszem éppen avokádósat használok. :D
Igaz nem én veszem.
Azt is észrevettem, hogy mindig az adott gyümölcs színének megfelelően van színezve az anyag.
Nekem hormonális betegségem van, ami megkeseríti az életem. Kísérletek bizonyítják, hogy pl a parabének fokozzák az ösztrogéndominanciát.
... úgyhogy mindent megpróbálok. Sok lemondással nem jár a natúr kozmetikumok használata..
Aztán mindenki tegyen úgy, ahogy akar.
Hogy tiszta legyen, szép és ápolt.
Nem a baracktól lesz az. Az a picike kis kivonat, amit mutatóba beletesznek csak marketing fogás. De nem csak barackkal, a legkülönfélébb gyümölcsökkel adják el.
Én a szemkörnyék ápolót magam készítem, egy ráncom sincs 46 évesen (bár azt mondják, ez genetika).
Mindenesetre, engem a a tudat is elégedettséggel tölt el, hogy a krémemnek már a vivőanyaga is tömény hatóanyag.
(lukrécia kencéi oldalon vannak jók).
Szerintem aki ma él, annak el kell fogadnia, hogy minden tele van vegyszerekkel, hormonokkal, mérgekkel... (alkalmanként a felröppenő hírekből tudjuk meg, már megint mivel etettek bennünket...). Vagy költözzünk ki a pusztába és legyünk önellátók. Bár ezt az ötletet sem tartom jónak, hiszen a környezetünk is szennyezett, tehát ami rajta-benne terem, az sem tiszta, ugye.
Nem azt mondom, hogy törődjünk bele - bár amíg a gyártónak nem érdeke a környezetvédelem, úgysem fog változni semmi! -, de mit is tudunk tenni?
Mellesleg: az otthoni főzőcskézéssel meg egy csomó áramot, gázt használunk el.
Visszagöngyölhetnénk odáig a kérdést, hogy minek sampon a hajadra. És tényleg, minek? :o)
Csak hívság a mosott haj, hogy megfelej annak a hülye képnek, amit a marketing diktált beléd ;)
Ez arra a téves előítéletre épül, hogy ami növényi eredetű, az csak jó lehet. A kőolaj (bár az is szerves eredetű) meg csakis rossz.
Az én samponomban állítólag barack-kivonat van. Kérdem én: Mi köze a baracknak a hajamhoz??
További ajánlott fórumok:
- Miért hisznek az emberek a természetgyógyászatban, homeopátiában és más effélében?
- Milyen kozmetikumot használtál legutóbb?
- Ilcsi kozmetikumok - tapasztalatok
- 30 felett milyen kozmetikumokat érdemes használni?
- Milyen természetes köhögéscsillapító van, amit lehet várandósan használni? Kakukkfű?
- Kinek milyen természetes kozmetikum vált be? Pl. Ilcsi...stb.