3 hónapos kisbabát este hány órakor fürdessem? (tudásbázis)
képzeld "rájöttem" mi volt a Kispocak baja!! Szomjas volt, olyan viccesen hangzik, mert egy tök alap dolog, de mivel Ő anyatejes ezért én nem nagyon itattam és h őszinte legyek próbálkoztam vele, de nem nagyon fogadta el. aztán vettem neki egy NUK-os cumisüveget és abból na nagy ritkán. és most h visszagondolok ez a sírós időszak azóta van mióta fűtünk. kiszárad a gyerek!!!! ugyan igaz még 3 óránként kel enni és 2 etetés között meg inni, :-))))) de legalább tudom h mi a baja és alszik tovább nem üvölt.
na még 1 tapasztalattal vagyok gazdagabb!! egy elég hosszúval. :-))) jobbulást a prünytinek!
Szia!
No tegnap és ma nekünk is kijutott,ugyanis elkapta a kicsim a nagyobbik fiamtól a náthát:(
Mi is óránként keltünk,mert annyira szörcsögött a kicsim,hogy nem tudott aludi.Ma már jobb a helyzet,vettünk orrszívót,meg doki néni írt fel köptetőt így most alszik a drágám...egyelőre....
Sziasztok!
Bettike, szerintem nem baj, ha korábban fürdeted. Nekem 15hónapos a fiam. Nyáron, meg óraállítás előtt 7-8kor volt fürdetés. Mióta átállítottuk az órát, azóta 6kor fürdés és hétkor már alszik.
Én mindig fürdés ELŐTT etetek. Az a biztos. A víz is kifárasztja. Úgyhogy szerintem csak a sorrenden kell módosítani. Sok sikert nektek és jó egészséget.
Dehogyis vallasz kudarcot!!!Látod,nekem a 3.baba és mégis itt vagyok hogy tanácsot és segítséget kérjek!!Én is kiborulok ám,pl.2 hét után olyan depressziót kaptam,hogy egész nap csak sírtam és úgy éreztem "nem tudok mit kezdeni a babámmal".Ez mindenkinél előjön,főleg ha fáradt,kialvatlan na és a hormonok amik csak úgy"dúlnak" egy anyában ilyenkor.
Olvastam itt valahol a vibrucol kúpot(lehet nem jól írom),ha a foga miatt nyűgös éjszakára lehet adni.Ne keseredj el,túl leszel rajta hisz egy NŐ mindent kibír:))
Mondjuk az én lányom ma is szinte alig evett,csak reggel meg délben....este pedig nagy küszködéssel 70ml.És már én is a sírással küzdök miatta.De azt mondják ha átalussza az éjszakát nem maradhatott éhen..hát fogalmam sincs már:(Egyszerűen lövésem sincs hogyan etessem és mivel hogy egyen...na és mikor fogok rájönni végre az "éhes" sírásra:((
Fel a fejjel,muszáj kibírnunk:))
huhh nagyon sajnálom. sok kitartást kívánok. ne kövezzetek meg de én most annyira el vagyok keseredve h amennyira gyorsan ment a szülésem és könnyen, annyira szenvedek most a kicsi pocakkal és nem szeretnék több gyereket! úgy érzem abszolút kudarcot vallok és nem vagyok elég jó, elég türelmes a fiamnak. qrva nehéz, de én sem akarok panaszkodni hisz neked 3 babód van én meg még eggyel sem tudok megbírkózni! :-(((
szép estét!
Szia, nálunk is hasonló a helyzet, kb 3 hónapos koruk óta hisztisek az ikreim du 5 után kezdődik és az esti 7 órás fürdésig nyűgösek, hisztisek, most már 9 hónaposak és csak most jön a foguk úgyhogy nem az a probléma. Szerintem egyszerűen elfáradnak estére és azért hisztisek, én úgy oldom meg a dolgot hogy fél 5kor esznek és utána öltözés, babakocsi, és megyünk sétálni, 7-re jövünk haza. Nálunk ez bevált, a babakocsiba elvannak, nézelődnek, sokszor még alszanak is fél-háromnegyed órát, utána jobb a kedvük fürdésnél is, és így is átalusszák az éjszakát.
Még most télen a sötétben is sétálunk esténként, igaz néha kényszerből:) de nincs más megoldás...
Az a baj,hogy kisvárosban élünk és két gyermek orvos van.Nekünk még a "jobbik" jutott,de hát az is olyan...én már nem is szoktam kérdezni tőle,csak elviszem a babámat a tanácsadásra és csak bólogatok:))
Pesze ha esetleg majd beteg lesz,akkor gondolom idegeskedhetek majd,hogy miket talál ki:))
Remélem hamar rendbe jön a picid,és tud aludni éjjel!!
Szia!
Azt hiszem igazad lehet,mert ma ugyan nem volt annyi sírás,igaz szinte folyamatosan foglalkoztam vele,de 7 órakor úgy elaldt,mint a bunda.Egész nap egyébként alig alszik,és valóban lehet hogy estére már nagyon elfárad.Szóval általában:reggel fél7-kor kel,utána 8 körül elalszik 10-ig.Ebéd után viszont csak 20-30 percet alszik a fürdésig.
Nekem sem egyszerű,mert én meg totál egyedül vagyok mindenre(apuka lelépett),a kisebb fiam 8.-os,a nagy első év főiskolás.Az anyám pedig úgy döntött 60 évesen hogy "bepasizik",így itt hagyott minket elköltözött külföldre:(
Szóval semmilyen segítségem nincs,még emellett dolgozom is Édesapám vállalkozását viszem tovább,szegénykém 1 éve elhnyt:(
De nem akarok panaszkodi....ezért is nagyon örülök minden tanácsnak és segítségnek itt:))
az én fiam 16 hetes és HÁTUL jön neki a foga! úgy bírom az ilyen orvosokat akik szerint könyv alapján működik egy gyerek. én lehet h váltanék ha van rá lehetőséged, a másik pedig h nem mindig látszik h jön a foga, csak burjánzik.
sok kitartást, egy pár napja nekünk is pokol az éjszaka azt hiszem "elkiabáltam" h jól mennek a dolgok, de hát ez ilyen, egyszer jobb egyszer rosszabb!
Sziasztok! Az én manóm 19 hónapos. Mintha magunkat látnám többetek hozzászólásában:-))
Szóval Anna is állandóan sírt este 6-tól amig nem fürdettünk és nem evett. Azt mondják estére megfájdulhat a pocakjuk... Hát nem tudom. Pár hónap alatt abbamaradt ez a koraesti hiszti. Sosem jöttem rá miért, vagyis elfogadtam, h lehet a hasa miatt. Próbálkozz nyugodtan a fürdetés tologatásával. Nálunk mondjuk nem jött be, de minden baba más.
Fogzás simán lehet. barátnőm fia 1 foggal született, másik barátnőmnek 3 hónaposan kint volt a kislányának 1 foga. Anna 4 hónapos koráig végigaludta az éjszakát, azóta viszont rendszeresen kel. Sajnos manapság is felébredezik hetente 1-2 alkalommal és ölben tudom visszaaltatni. Van hogy ordít vigyem a mi ágyunkba (mi is elrontottuk:-)) de én szeretm ha közénk jön:-))
Szerintem is fogzik,de hát dokinénink letolt,hogy ilyen idős korban lehetetlen!
Egyébként kipróbáltam a gélt,Ízlik neki:)De azonkívül semmi:(
Nos,ma is ugyan az a műsor volt,de most úgy aludt el 7-kor hogy evett 80ml-t!!!
Ja...egy-két "kedves" ismerősöm azt mondta,hogy mit problémázok ezen,örüljek hogy alszik éjjel!Ennek örülök is,de a sírását és az evéssel való küszködését az én lelkem nem bírja:(
Köszönöm a tanácsokat és mindenkinek jó egészséget,sok örömöt kívánok:)))))
Köszönjük szépen:)
Most éppen az ölemben ücsörög,de ma már fél 5-kor kezdődött a "cirkusz":))
Az a bajom,hogy egyszerűen nem tudom eldönteni mikor igazán éhes:(
Nos,ő is keveseket eszik 80ml általában(most 4900gramm),és 4 óránként etetem.De állandóan rágja az öklét,és nagyon nyálzik,de a fogorvos szerint nem fogzik!!Szóval mikor kínálom nem igazán eszik,küszködik tehát nem értem:(((
Egyszerűen a két fiammal nem volt ilyen gondom,most már fogalmam sincs mi lehet:((
Ja...most is rákezde.....de nagyon!!!!
jó reggelt!
én még szoptatok, de az elején 1,5-2 óránként evett a gyerekem. épp hogy abba hagytam kezdhettem előlről, és még most is 3 óránként eszik, éjjel-nappal pedig pont ma vagyunk 16 hetesek! 2 hét múlva szeretném kezdeni adni neki egy kis gyümit uzsira, és amilyen "mohón" eszik annyira lassan is, és képzeljétek nem eszik többet 80-100 ml, pedig az Ő korába már legalább 120-150ml-ket kellene ennie. De hát Ő ilyen, soxor eszik keveset! :-)
mi kint élünk angliában és itt abszolút az van és úgy ahogy a baba szeretné, nincs az h szigorúan 3-4 óránként kaphat enni, nem is voltam bent sokat a kórházba, megszültem reggel fél8kor és délután 4re otthon voltunk így nem töltöttünk bent sok időt, el sem vitték a babát mellőlem. utána jött minden nap a védőnő és mondta h úgy etessem ahogy Ő "kívánja". szerintem rajtad áll h milyen időközönként eteted.
bettike! te nem egy játékbabát fényképeztél le és tettél fel az albumodba??? :-))))))) gyönyörű a lányod!!! majd megmutatom a fiamnak!!! :-)))))
szép napot nektek!!
Ja..még annyit szertnék kérdezni hogy mennyit és hányszor kellene ennie egy nap?Mert az is össze-vissza van mostanában.Nem tudom az is mitől lehet?
Tápis sajnos egy hónapja,de már főzök neki répát és krumplit hígitva azt nagyon szereti ebédre:)
Jajj,mivel még nem rég regiszráltam most találtam meg a válaszokat!!
Nagyon köszönöm hogy ennyien írtatok:)))
Ma elvittem fogorvoshoz,mert én is fogra gondoltam,de megnézte és megnyugtatott hogy még semmi jel nincs a fogzásra!
Napközben jó baba,nevetgél elvan magában is..mármint nézeget,gügyörészik:)
Ez a "műsor" 5 után kezdődik nála,és tényleg már mindent bevetettem,séta,játék,meztelenkedés,tornáztatás,cumi...szóval hiába csak ordít:))
Megpróbálom holnap hamarabb fürdetni,mert az evést nem igényli csak 7 előtt kevéssel:)
Hátha:)
sajnos én 5 hónapos korában abba kellett hagynom a szoptatást. :-(
ma 16 hós és mai napig felsír éjjel. van, hogy többször is. sajna mostanra odáig jutottunk, hogy magunk közé kell vennünk éjjel. sajna egy nyaralás alkalmával elrontottunk mindent az alvásával kapcsolatban. :-(
eddig nappal sem aludt valami sokat, az max. fél óra volt ebéd után. mostanra már legalább alszik másfél órát... :-)
hát mi is megjártuk a poklok poklát! :-) nagyon örülök h már így alszik, de persze 3 óránként, szigorúan kel fel cicizni, az egy kicsit fárasztó...de hát megér minden pillanatot!!
:-)
igen, vannak ilyen babák, akik szeretnek aludni. :-) de jó nektek! :-)
az én kislányom utál aludni, éjjel is, nappal is. :-(
Nagyon édes a kislányod. Sokkal nagyobbnak tünik mint 3 hónapos...
Szerintem nyugodtan fürdethetsz hamarabb. Megnyugtatja a fürdés a babákat. Én kisfiam 7 hónapos, ha nyügös akkor 6 órakor már fürdünk, igaz enni csak 8 kor eszik, de legalább megnyugszik a fürdéstől..
szia!
az én fiam is 3 hónapos, és "sajnos" egyre korábban követeli a fürdést. amikor 5-6 körül elkezd sírni a kislányod én megfürdetnm, nekem is jelzi a fiam ha fürdés idő van! 6 körül fürcsizik, fél órát pancsizik, gyorsan kajcsizik (és fürdés után mindig kajcsizik!!!!), teljesen mindegy h előtte mikor evett és még 7 előtt alszik aztán másnap 6-7 között kel! SZóval korán fekszik, korán kel. én egy kicsit későbbre tettem volna, de hát Ő diktál! remélem segítettem egy kicsit.
én is jártam már így h a fiam keményen jelzett mert valami miatt elmaradt a 6 órás fürdés, és olyan kemény sírást vágott le, h az csuda!!
sok sikert! próbáld meg holnap és ha van kedved írd meg h hogy sikerült!
További ajánlott fórumok:
- Albérletbe vállalnál kisbabát?
- Normális az, hogy egy másfél- és egy kétéves gyermek este 10 és 11 órakor még fent van állandóan?
- Ha a kutyámat kozmetikába akarom vinni, ott megszokták fürdetni, vagy előtte fürdessem meg?
- Hogy fürdessem meg a kutyámat, ha retteg a víztől?
- Be lehet úgy állítani a laptopot, hogy például este 22 órakor automatikusan kikapcsoljon?
- Kislányom az új évet köszöntő sok petárdától megijedt.Azóta este elalszik ugyan, de 2 órakor már átjön hozzám, mert fél.Áprilisban lesz 3 év