Ha a kutyámat kozmetikába akarom vinni, ott megszokták fürdetni, vagy előtte fürdessem meg? (tudásbázis)
Én meglestem, igaza volt a kozmetikusnak, sokkal rendesebben viselkedett, amikor nem voltam ott. Az én jelenlétemben 3-an alig bírtunk vele, úgy hisztizett, pedig egyáltalán nem volt oka rá.
Jó, tudom, meg volt ijedve,de valóban ez egy olyan dolog, amit a hosszabb szőrű kutyiknak meg kell szokni és el kell viselni.
Változó, hogy mikor fürdetem. Ha büdösnek érzem, akkor mindenképpen megcsinálom, de ilyen ritkán van. Semmiképpen sem nem rendszeresen.
Az állatok szőre öntisztuló, lehet, hogy nem is tesz jót neki, ha rendszeresen vegyszerrel leápolják.
Írd fel a kérdéseidet és kérdezd meg a kozmit,elvégre ő a szakember,vagy valami ilyesmi.
Én,pl.a kozmetikusnál nem szoktam fürdetést kérni,ezt otthon elintézem magam nyugiban.
Nekünk keverék kutyusunk van.
Eleinte ottmaradtam vele, mert ugye a kutya szőrös gyerek és nem akarjuk, hogy üvöltsön a gazdikája után. De utolsó 2-3 alkalommal már nem, ahogy ezt kezdettől fogva kérte a kozmetikus. Igaza volt, mert akkor sokkal fegyelmezetebb volt a Bercike, ezért két óra helyett másfél óra alatt végeztek vele.
Először letolták a szőre nagyját, aztán megfürdették, aztán megint nyírták, itt-ott ollóval megigazították, szőrszárítóval alaposan megszárították a bundáját, körmeit lecsipkedték, fülét kitörölgették valami szerrel, szóval rendesen megdolgozott vele a kozmetikus. Van egy állvány, amihez a horpasza alatt átvezetett szíjjal tudják rögzíteni, de nem feltétlenül kell. Ezt menet közben a szakember dönti el.
Szerintem beszéld meg előtte, hogy te mit szeretnél, esetleg hallgasd meg, hogy mit mond ő, aztán hajrá! Mi is visszük nemsokára, mert jön a jó idő.
Felesleges félni,mert visszanő a szőre:)
Nem kell túlkomplikálni ezt a dolgot,majd meglátod milyen lesz,ha nem tetszik,max keresel egy másikat,ha bejön,akkor meg visszajársz hozzá!
Ő egész biztosan tudja , hogy hasson a kutyusodra , neki már sokkal volt dolga .
Én az állatorvoson csodálkoztam valamikor , a tacsink kölykeinek szerzett gazdit hajdanán , leterítette a kabátját maga mellé az ülésre , arra tette a 2 kiskutyát , úgy ültek ott , mint a kisangyalok .
Valószínű , h a kutyakozmetikus is ért a kutyák nyelvén .
Szerintem jobb, ha te nem leszel ott, csak időre visszamész érte. Ott spéci hámmal felemelik és akkor nem fog annyira rakoncátlankodni. De elsőre gondold meg milyen kozmetikus viszed. Olyat kellene keresni, a nagyon ért a kutyik nyelvén és azok is szeretik és nem félnek tőle.
Ne félj, nem fogja rövidre vágni. Ez üzletpolitika(hamarabb viszed újra!). Hagyd, hogy ő fazonozzon. Legfeljebb, ha nem tetszik, legközelebb elmondod, hol kéred másképp.
További ajánlott fórumok:
- 20 éves csajok klubja, divat, szépség, kozmetika...
- 12 éves fiút vihetek kozmetikába arckezelésre?
- Galvanic Spa professzionális kozmetikai készülék tapasztalatok
- Neked melyik kozmetikai cég termékei váltak be?
- Túlérzékeny bőr...nincs olyan kozmetikai szer, amit elvisel az arcbőröm. Tapasztalatokat szeretnék, mi segíthet?
- Hogy fürdessem meg a kutyámat, ha retteg a víztől?