22 év, 165 centi 64 kiló, a cél 55 vagy kevesebb. Mit ajánlotok? (beszélgetés)
Halló, 27 éves vagyok és 65kiló 168cm magas, sajnos rajtam sem egyenletesen oszlik el a cucc. Herbafast gyogyit keresek, meg diéta és egy kis sportot próbálok, ma kezdtem a diétát.
@ PandaCica, lécci írd meg privibe hogy melyik drogériában találtad meg a Herbafastot?
köszi
szia,
én is 22 éves vagyok, 165 centi, csak kövérebb:)
hetekkel ezelőtt kezdtem egy "diétát", amit igazából jobban szeretek életmód váltásnak nevezni, de nem teljesen ugyanaz a kettő.
78ról indultam, 4 hét alatt lement kb 6-7 kiló. a súlyom most kezdett el stagnálni. leírom, mit csinálok.
mivel egész nap szinte itthon ülök, a napi egy torna kötelező. általában ezt ebéd után 1.5 órával iktatom be. reggelire magas rosttartalmú magvas barna kenyeret eszem (a rost az emésztés miatt fontos) valami fehérjével (sovány túróból készült körözött, vagy sonka, tojás (de a tojást max 2-3x egy héten). kb 300 kalóriában próbálok gondolkodni. általában délig nem vagyok éhes, délben pedig kevés szénhidrátot készítek fehérjével. szénhidrát=barna rizs, barna tészta (mindkettő max 50 gramm), vagy ha kihagyom a CH-t akkor salátát (paradicsom, uborka,paprika, stb) eszek köretként. próbálok minél több féle ízű ételt csinálni, mert imádom a fűszeres kajákat:) max 350- 400 kalóriát engedek meg magamnak ebédre. uzsonnára kissé vacsorásabb jellegűeket főzök, de elég kis adagban (pl pár kanál főzelék (ezt a barna rántás miatt nem ehetem kétpofára) vagy 2 db virsli mustárral, valami zöldséggel). néha viszont megelégszem pár szem gyümölccsel, alma, narancs, kiwi... vacsira pedig megpróbálok minél kevesebbet enni, vagy pár falalt húst, vagy egy natúr joghurtot. azért más ez a "diéta" mint az életmódváltás, mert mindennek számolom a kalóriáját. próbálok egy nap 1200-on belül maradni, de inkább 1000-1100 között. mindent eszem, amire a szervezetemnek szüksége van a működéshez, cukrot is, kisadagban (pl mézes tea). számtalanszor szoptam már be nulldiétákkal, pár hétig (se) bírtam, aztán jojó lett az eredménye. ez azt hiszem, eddig bevált, bár most stagnálok pár napja, de a stagnálós napok előtt iszonyatosan felpörgött az anyagcserém, minden étkezés után rohantam a wcre. egyébként tényleg teljesen máshogy oszlik el mindenkin a súly. én régebben 62kg-osan is teljesen kövérnek láttam magam, pedig nem vagyok önkép zavaros. nekem egyenlőre annyi a cél, mint amin most te állsz, de én utána súlyzós edzésekkel szeretném magam formálni, mivel régen az lehetett a baj, hogy löttyedt voltam. egyébként cindy crawford-dal kezdtem a mozgást, rubint rékával erősítek, és mióta rátaláltam tatarek rezsőre, az ő 60 perces zsírégető tornáját csinálom lehetőség szerint minden nap. nyárra szeretnék jól kinézni:)
Sziasztok!
Kicsit elkeseredetten olvastam a leírtakat,mit kell tenni meg miket csináltok..na ,itt a gond, szerintem minden fejben dől el,ha nem érzed jól magad,mikor a tükőrbe nézel,a környezetedre is átsugárzik és lerí rólad,hogy emiatt keseregsz!!
A pasik a magabiztos,sugárzó,"jól érzem magam a bőrömben" nőket szeretik és ez NEM a kilóktól függ!!!!
Sok sikert a módszerekhez,ha nektek ez kell de elveszi a jó dolgoktól az időt...!:)
Szia Renice13!
Nem értem,már bocsánat,miért akarsz gebe lenni???
Én pár éve 168 cm-rem mellé 65 kiló voltam és nagyon-nagyon csinike ,teljesen elégedett testképpel,ha tükörbe néztem!Sok sok pasi kedvence voltam és büszkén sétálgattam:)
Amúgy sem divat már a soványság.....
Ne haragudj, de tudod olyan sokan vannak, hogy elindítanak egy fórumot és utána be sem lépnek többet.
Bármelyik módszert választod, sok sikert és kitartást kívánok neked!
Szia !
Hasonló cipőben jársz mint én :) - habár én 20 éves vagyok, 165 cm és 62-63 kg - nekem barátom magyarázta el rendesen, hogy mi újság, és hogy kéne lefogyni az utolsó, ellenben legragaszkodóbb 4-5 kilót. Egyél kevesebb porciókat mint idáig, mondjuk a felét, és ne egyél vacsorát ennyi , persze ha nagyon éhes lennék belefér egy alma vagy egy joghurt. :) Igyál mellette rengeteg folyadékot én a 100%-os gyümölcsleveket is előnyben részesítem nem csak a teát,vizet. Normálisabban fogsz fogyni, napi 10-30 dekákat, de ezt minden megeröltetés nélkül és tartósan ! é 5 napja kezdtem el így diétázni (minden mást abba hagyatott velem :)) pedig hidd el rendesen kipróbáltam a mindenféle diétát amit csak találtam és volt benne ész érv) és szépen mennek le a kilók! péntek óta 1.5 kilót fogytam!:)
Szóval én csak ajánlani tudom a napi 2x-i étkezéses fogyókúrát :) párom még gimi alatt fogyott le vele másfél év alatt 17 kilót!:)és tartotta is 8éven át :) [mióta együtt vagyunk visszajött neki 15 kiló, de ez a boldogsághízás :))) mert bármikor lemondhat újra a vacsiról]
remélem segítettem egy picit:)
üdv
Mi aztán ajánlgathatunk neked bármit is, úgy eltűntél, azóta sem léptél be ezen a néven!
Ez az amit borzasztóan utálok!!!
ha van féléved a változásra, csak annyit javaslok, hogy kerüld el a fehérliszttel készült ételeket (ettől még teljes őrlésű lisztből készültet ehetsz orrba szájba), illetve a cukrot teljes mértékben (minden élelmiszerben! /péksütik, ketchup.../ helyette méz vagy természetes (!) édesítők). persze minél több zöldség...
az én eredményemet úgy kell nézni, hogy nem mozogtam mellette semmit (tanulás és folyamatos evés), 07.14-től kezdtem
ha van féléved a változásra, csak annyit javaslok, hogy kerüld el a fehérliszttel készült ételeket (ettől még teljes őrlésű lisztből készültet ehetsz orrba szájba), illetve a cukrot teljes mértékben (minden élelmiszerben! /péksütik, ketchup.../ helyette méz vagy természetes (!) édesítők). persze minél több zöldség...
az én eredményemet úgy kell nézni, hogy nem mozogtam mellette semmit (tanulás és folyamatos evés)
Nem tudom, hogy mennyi ideig tornáztál, de nem kéne ilyen gyorsan feladnod, hiszen az egyik leghatékonyabb módszer a fogyáshoz a mozgás.
Én is ezt választottam mikor megszületett a fejemben a nagy döntés, hogy ez így nem mehet tovább le kell fogynom!
Az almaecet kapszula mellett folyamatosan tornáztam és a mai napig ezt teszem.
Kemény hónapok voltak, látszat sokáig, semmi.
Már nem is mértem magam, mert éreztem, hogy sokkal jobban vagyok, lazán mozgok.
Egyszer elmentem egy hosszú hétvégére és volt ott egy mérleg amin a vérnyomást stb lehetett mérni.
Csak a hecc kedvéért álltam a mérlegre, nem is gondoltam, semmi jóra.
60kg ot mutatott a mérleg nyelve,nem akartam hinni a szememnek.
93-95kg-ról sikerült 60-ra fogynom, de azóta is itthon dvd videó kazettára fitneszezek.
Kitartás, hidd el, hogy sikerül fog!
Mert annyi a szénhidráttartalma mint pl a tésztának.
Barna rizs mehet :-)
Szerintem nem kell leadnod semmit. Tök jó vagy így! Az sem jó, ha egy nő elől deszka, hátul léc.
Bár én is éppen fogyózok, mint szinte egész életemben eddig. A 90 naposat csinálom, de néha rosszalkodok. Áh, nehéz dió. Főleg így 60 évesen már.
Neked azért sok sikert kívánok. Egy pár kilót ledobsz és már szupi vagy.
Iktasd ki az étrendedből a szénhidrátokat: tészta, kenyér, édesség, rizs, krumli.
Amit ehetsz: bármilyen hús, /nem húskészítmény/, virsli, máj,tej, tojás, sajt, túró, joghurt... a favorit: káposzta minden mennyiségben és formában, minden zöldségféle a kukorica, borsó, bab nem. Nagyjából ennyi. Betartható, én 27 kg-nál tartok és amikor kicsit lazítottam, akkor sem jött vissza 1 dkg sem.Torna:KELL Bármilyen sport, amit szeretsz. Fontos: az izom nehezebb a zsírnál és ha a kilók látszólag nem mennek, akkor is változik az alakod. Javaslom: a számodra fontos méreteket vedd le magadról /mell, derék, csípő, én még a comb és vádlit is/ és ismételd meg úgy másfél hónap múlva. Meglep.., bár neked nem kell sokat leadni. Akkor sok sikert és hajrá!
További ajánlott fórumok:
- Hány kiló vagy most és hány centi magas?
- Milyen idős, hány kiló, hány centi a gyereked/id?(12 éves korig!!!)
- Te hány kiló vagy és hány centi?
- Vajon többen születtek Budapesten vagy kevesebben, mint amennyien jelenleg ott laknak?
- Hány centi vagy, hány kiló, és hányas a nadrágmérted?
- Miért van az, hogy heti 5 torna és kevesebb kaja mellett híztam egy kilót?