2000-ben született gyerkők anyukái (beszélgetés)
nálunk is ugyanaz a helyzet
Elkezdődött a 3.osztály:) Nagyon nem akaródzott a fiamnak suliba menni. Semmi lelkesedés:( Ráadásul, mind a két tanárnénik új. :( Bár nem mondom, hogy rossz csere történt, de a gyermekeknek nem igazán tetszik a változás:(
[link]
19-én lesz, rosszul írtam.
én se tudok ilyen versenyről
Nálunk nem indítják azon a másodikosokat, mert ezek még nem nekik való feladatok. Csak kudarcélmény lenne.
Van, de ez így önmaga karikatúrája szerintem, mert elvben pont azért lenne a szöveges, hogy ne legyen még osztályzat. Ráadásul a szöveges is annyi, hogy előre megírt lehetőségek közül aláhúzzák valamelyiket. A rendes szöveges személyre szabott lenne, mint pl a Waldorfban.
Igen a Zrínyi. Még csodálkoztam is, mert a tanárnő amit megadott webcímet, ott csak haramdikosoktól volt a verseny. Nem értettem, mit keres ott az én másodikos fiam?
Év közben és havonta mi is jegyeket kapunk. De, van egy külön értesítő, ahol szöveges értékelést kapnak.
A Zrínyi? Azon a másodikosok csak a harmadikosok között indulhatnak, de a Kengurun külön.
Nekünk most volt egy matek verseny kb. két hete. Ez valami országos volt. A kisfiam ki is akadt, hogy nem ért el helyezeést, pedig szerinte, minden feladatot megcsinált. Én azt hiányolom, hogy azok a gyerekek akik matek versenyre mennek, nem beszélik meg a tanárnénivel utólag a feladatokat. Így nem lenne keserű szájízük....
Nem, mi osztályzatokat kaptunk félévkor, és havonta is.
Év végén úgy sem kapnak jegyet. Ott szöveges értékelő van. Illetve évközben is. Ez szerintem tényleg csak tájékoztató jellegű, hogy mégis tudja a szülő, már amelyiket érdekli, hogy mit tud, vagy milyen erdményt képes produkálni a gyermeke.
Szerintem nálunk is. (Mellesleg már kétszer elszámolta tantónéni.)
A Kenguru matekversenyre megy valakinek a gyerkőce 17-én?
Nálunk minden dolgozatot ilyen szísztéma szerint értékelnek, a kis dolgozatot, és a TZ-t is.
Egyébként ez elvben teljesen szabálytalan (mármint az osztályzás), állítólag a szülők és a gyerekek igénylik.
Hát semmiképp sem 10 pontosat...
Igen, nekem is csak az volt a mázlim, hogy már oviban tudtam, sok osztálytársam kínlódott még negyedikben is, ahogy a számolással is. Osztani, szorozni sem tanultunk meg rendesen, anyukám tanított meg, ahogy a szorzótáblára is. Szóval voltak érdekes dolgok akkor is... :X
Nálunk is osztályoznak. Ugyan ilyen százalékos rendszerben. 91% nem sok, csak kérdés mennyiből? Mert nem mindegy, hogy 10 vagy 100 pontos dolgozatot írnak:(
igen, emlékszem olvasni nem is tanultunk meg, hanem a képekről beszéltünk az első osztályban, hamar meg is bukott a rendszer, másodikban kezdtünk el olvasni
Én abban, amikor számrendszerekkel és halmazelmélettel indítottunk. :P
kísérleti? Csak nem te is a Macis alternatív módszerben kezdtél tanulni?
Nálunk is a környezet az első számú mumus, ráadásul a dolgozatokban olyan kérdés is elő szokott kerülni, amire a választ nem találjuk a füzetben sem, nemhogy a tankönyvben.
Matek nagy kedvenc, ők is a szorzótáblát veszik, a 8-asig jutottak. Szerintem jó, hogy az osztással együtt veszik. Egyébként amikor én jártam suliba (kísérleti évfolyam), akkor egyáltalán nem tanultuk a szorzótáblát mint olyat.
Ami még fura, hogy a fiaméknál van rendes osztályozás, és ráadásul nagyon szigorúan, a dolgozat pl csak 91%-tól ötös. :X
Én elégedett vagyok vele nagyon. A nagyfiam is ilyen rendszerben tanlt. Egy hátránya van a mai napig, nem igazán tanult meg egyedül tanulni. Még mindig azt hiszsi, hogy elég ha órán odafigyel. Pedig gimis másodikos. Érik is meglepetések...:( A kisebbiktől, már többször kérem, hogy egyedül tanuljon és csak akkor jöjjön ha segítség kell. Bár neki sokkal több itthoni munkát adnak, mint annak idején a nagy fiamnak.
az jó lehet.
Mióta itthon vagyok gyeden azóta Danci se napközi, jobban is tanul.
Na én erre nem panaszkodhatok, mert a fiam napköziotthonos suliba jár. nekik 8-16-ig van tanítás. Ők nem kapkodják el. a nagy betüket is csak most vették. Ők HEFOP-osok. Csoportokban tanulnak. A tanárnőnek kell jobban figyelnie.
meg tavaly egy hét alatt 3 betűt vettek.
emlékeim szerint mi a napköziben mindent megtudtunk csinálni, tanulni.
most meg már csak gyerekmegőrző , az iskola is csak leadja a tananyagot, ha nem értik akkor is tovább mennek
Mi is:) Ezek a gyerekek meg össze-vissza. Nekünk annak idején fel kellett mondani, mint egy verset!
További ajánlott fórumok: