2-3 hónapig húsmentesen ennék. Ennek önmagában van értelme? (tudásbázis)
Szerintem helyesen teszed :)
!
De előbb készülj fel alaposan, tanulmányozd a zöldségeket, gyümölcsöket, mit hogyan szeretnél enni. Mit hogy tudsz változatosan elkészíteni.
nehogy ott bukjon meg a projekt, hogy a negyedik napon inkább egy fél disznó, mint megint három uborka, meg két paradicsom :))
Hajrá!!!
ez is igaz sajnos.
a bio sem bio, hiszen a vizeink is szennyezettek, a levegő is szennyezett, a talaj is szennyezett. nem lehet teljesen vegyszermentesen élni, de amit lehet, azt érdemes kiküszöbölni. ha már húsevés, legalább ne nagyipari legyen, hanem falusi, kukoricán nőtt. na, egye fene, azokat is tápozzák, de lagalább "részecskegyorsítót" :)) nem tartalmaz, hogy mihamarabb piacra lehessen dobni.
mondjuk a nagyipari zöldség és gyümölcstermelés sem túl jó:((
éppen tegnap gondolkodtam azon, hogy milyen hihetetlen, hogy manapság az az extra dolog, ha egy termék "bio". mert egyébként az általános az, ha minden televan vegyszerekkel, módosított génekkel, ki tudja mivel...
holott ha józan ésszel belegondolunk a "bio"-nak kellene a természetesnek lennie az emberek számára, és a vegyszeres árut kellene megkülönböztetve árulni.
ma már teljesen elfogadott az, hogy telenyomatjuk magunkat mindenféle vegyi anyaggal... szomorú:(((
ja.. persze a 30 négyzetméteren legalább 200 pulykát felnevelnek, ha nem többet.
egyszer láttam egy ilyen pulykatelepet, még gyerekkoromban... háááát...
A jógaoktatóm kb. 20 éve nem eszik húst. Valamivel több mint 60 éves, alig több mint 50-nek sem néz ki, a mozgását, járását pedig a harmincasok is megirigyelnék. Páger Istvánnak hívják, s ez itt nem a reklám helye, de ha valaki nem hiszi, járjon utána.
Kőbán Rita sem néz ki úgy, mint aki a sír szélén táncol, sőt nyert néhány aranyat úgy, hogy nem evett húst. Valahonnan csak volt ereje és energiája, nem?
értem:)
rágugliztam kicsit, azt találtam, hogy egy kísérlet alapján megállapították, hogy a vegetáriánusok 50%-ánál alakul ki B12 hiány ha nem szednek táplálékkiegészítőket. Azt nem tudják, hogy mi az oka, hogy a felénél igen, a felénél nem. Azt írják, hogy bizonyos gabonák is tartalmaznak olyan anyagot, amiből aztán a bélbaktériumok B12-t tudnak előállítani.
Viszont ha a húsmentesen étkező szed probiotikumot, vagy étkezési élesztőt, vagy pedig cianokobalamint tartalmazó táplálékkiegészítőt a B12-vitamin-státus normalizálása érdekében, akkor nem lesz gond.
A lényeg azt hiszem, hogy mindenki figyeljen oda, hogy mit eszik, bármi legyen is az.:)
Én rendszeres véradó vagyok, és egyik ilyen alkalommal derült ki.
Minden véradás előtt ellenőrzik a hemoglobin- szintet, és nekem alacsony lett az értékem.
Tulajdonképpen egyetértünk mi. :)
Én a B12 -t nem tudtam sehonnan "beszerezni", igaz, egy kicsit hanyag voltam táplálkozásügyileg.
Tulajdonképpen egyetértünk mi. :)
Én a B12 -t nem tudtam sehonnan "beszerezni", igaz, egy kicsit hanyag voltam táplálkozásügyileg.
abban egyetértünk, hogy nagyon tudatosan kell összeválogatni az ételeket, hogy minden tápanyag meglegyen.
mondjuk ez akkor is igaz, ha húst is eszik az ember:))
Ez lehet.
Mondjuk én nem szedtem sem vitamintablettákat, sem étrend- kiegészítőket, és ugye vegán voltam, tehát se tejtermék, se tojás, se méz, se zselatin, semmi.
:)
nem biztos hogy a hústól... mondhatnám biztos hogy nem:))
nézd meg hány olyan sportoló van, aki nem eszik húst... (peta honlapján pl)
Nem értelmetlen, érdekel a véleményed!
Ezeket saját magamon tapasztaltam.
Én sem ettem 3 évig húst, és tényleg, még élek.
:)
Viszont egyre kevésbé bírtam az erőnléti edzéseket, vagy akár csak az egyszerű sporttevékenységeket.
Előnyei: egy darabig! frissesség- érzet, szebb bőr és haj.
Hátrányai: egy idő után idegesség, a B12 hiánya miatt, fáradékonyság, vérszegénység, izmok leépülése az állati fehérjék hiánya miatt.
Szerintem 2-3 hónap szünet miatt még semmi bajod sem lesz.
Bár az sokkal jobb lenne, ha halat, csirkét és pulykát ennél, kis adagokban.
Ha mégis húsnélküliségre adnád a fejed, akkor próbálj ki különféle szójatermékeket. Pl: tofut rántva vagy párolva
miért nem próbálod ki, akkor majd meglátod, hogy lesz-e rád hatása:)))
egészségügyi szempontból pedig teljesen nyugodt lehetsz, hogy nem lesz semmi bajod, rengetegen évtizedek óta nem esznek húst, és még élnek:))
Írjál légyszi az előnyeiről! Egyik ismerős azt mondta, hogy évente 2-3 hónapot húsmentesen étkezik, és olyankor sokkal nyugisabb, kevésbé ideges, stb.
Gondolom, nem lesz olyan telítettség érzet sem, mint amit most érzek, hogy nap mint nap húst eszem. Ezekre gondolsz?
És még egy kérdés: hátránya eü. szempontból van, ha nem eszem húst pár hónapig?
További ajánlott fórumok:
- Nem tartok semmilyen húsvéti szokást, se húsmentes péntek,...
- 6 hetes babának a Mecsek Baby Tea mivel ízesíthető? Tápszerrel lehet keverni, mert önmagában nem issza meg?
- "Az ember mindig azt gyűlöli a másikban, ami önmagában hiba, s amit önmagában nem tud elintézni és közömbösíteni." Márai Sándor
- Szoktál tartani húsmentes napot? Hetente hányszor?
- Okozhat éjszaka/este lázat babáknál ha jön a foguk? Védőnőnk szerint csak a fogzás önmagában nem jár lázzal!
- Pénteken barátokat várunk, mert páromnak és az egyik haverjának lesz szülinapja. A fickó vega. Milyen kaját ajánlanátok, ami húsmentes?