18 évig melyik bort érdemes tárolni? (beszélgetés)
Szakértőtől kaptam a választ:
"Ha szeretnénk biztosra menni, akkor egy bor akkor lesz 20 év múlva is kis rizikóval élvezhető, ha a két szempont küzül az egyiket figyelembe vesszük a választásnál:
-vagy olyat kell választani aminél magas a maradék cukortartalom
- vagy legyen magas az alkohol tartalom.
Mivel Magyarországon a nagy alkoholtartalom nem jellemző, ezér ta magas maradék cukor irányába kellene választani, és mivel közel laknak Tokajhoz, a valasztás nagyon egyszerű. Én egy 5-6 puttonyos bort választanék. Ha megteheti akkor javaslom az esszenciát ami nagyon jó de igen borsos az ára."
Most találtam egy 2007-ben gyártott olasz fekete áfonya 100%-os gyümölcslét...de annyira 100%-os,hogy még vizet sem adtak hozzá pluszban...:)
És ami a legdurvább...még mindig tökéletes a minősége...:)
nem megromlik hanem valtozason megy at atalakul valami fortelemme :-)
de nem minden esetben !
Kb 80 szazalek:
!
Egyesek úgy mondják: "nemesebb" íze lesz.
Holott csak egyszerűen megromlik.
ÉDES ÉS SZÁRAZ BORT IS LEHET TÁROLNI EDDIG.
DE NEM MINDEGY HOGYAN ÉS VÉGEREDMÉNY AZ NEM AZ LESZ MINT 18 ÉV ELŐTT MERT A BOR ÉLŐ ÉS VÁLTOZIK TELJESEN MÁS ÍZE LESZ !!!
Látod,így,ebben a formában még sosem gondoltam végig.De rájöttem!
-Sörben nem szeretem az alkoholtartalmat.De legalább legyen csökkentett.Ja és természetesen gyümölcsös.:)
-A pezsgőt egyenesen képtelen vagyok meginni.Egyetlen kivételre emlékszem,de arra is csak félig,az egy mazsolaborhoz hasonló édes,igen kifinomított bubikkal rendelkező valami volt.Az volt az egyetlen pezsgő,ami ízlett.
-A bort az ízéért szeretem.
-A pálinkával konfrontálni szeretek.Miszerint is meg tud-e fojtani vagy sem,ha egyszerre ledobom.Eddig még nem sikerült neki.De két kupicácskánál több abból sem lehet,mert a hányingert utálom.Kettő után még nincs.Ja,de ez csakis házi ágyas lehet,más nem.
-Amiből viszont be tudnám nyalni az egész üveget,az elég,ha krémes állagú és fini édes.Ennek ellenére nem szoktam ilyet művelni.:)))
-A Jager m. is nyami.
-Viszont az unicumot utálom.
Asszem írtam mindent.
Ja igen...Nálam az íz számít és utálom,hogy fejbevág.Az csak akkor jó,ha épp meg akarok halni,de mégsem.Ekkor ugyan jókedvre nem derít,de...Tényleg van fájdalomtompító hatása.Ennek ellenére nem szoktam vedelni.Csak társaságban szeretek inni.
Ja!A legjobban a koktélokat szeretem.Na meg persze,hogy meghívnak rá.Amit persze csakis randa számításból szoktak megtenni.Csak én randán sosem iszom eleget.:)))
Van szíkvizes ismerősöm, a városi -egyébként nagyon jó minőségű- csapvizet ivókutakba szállítják, hogy rá merje rakni a 3 hónapos szavatossági időt, agyon csepegteti fertőtlenítő- és tartóstószerrel. Erről ennyit.
Egyébként -ahogy már írtam- én is csapvizet iszom
Úgy írtok róla mintvalami kincsről.
Pedig csak szimpla alkohol.
A kincs az a család,az összetartozás,az egymásra figyelés,nem egy xaros lötty.
annyi mindenre lehetne költeni egy "minőségi"bor árát hogy legszivesebben betiltanám mint a drogokat.
Családokat tesz tönkre ,úgyhogy nekem nemkell ez a duma hogy mennyire egészséges.
További ajánlott fórumok:
- Élelmiszerek, amelyeket hosszú ideig lehet tárolni
- Bolti mustár és majonéz: Felbontás után hűtőben kell tárolni?
- Mennyi ideig lehet a lefejt anyatejet a hütőben tárolni fagyasztás előtt?
- Szerintetek fogason vagy összehajtva jobb tárolni a pólót és a pulcsit?
- Főtt ételt meddig lehet fagyasztóban tárolni?
- Hűtőben kell tárolni a Nurofen szirupot?