Főtt ételt meddig lehet fagyasztóban tárolni? (tudásbázis)
Ebben teljesen egyettértek veled!
A főtt ételnek meg marha rossz az ízze,minél tovább tartod a fagyasztóba!:)
Sziasztok!
Elég régen háziasszonyoskodom már, de a fagyasztott termékekkel mindig bajban vagyok. Most pl. ebben a nagymelegben nem akarok főzni, és bekukkantottam a fagyasztóba és találtam még decemberről töltött káposztát...:) Szerintetek ha kimelegítem, az jó még?
Meddig ehető így a töltött káposuzta? Műanyag lezárható edényben van és nincs benne tejföl.
Köszi, ha válaszoltok! Edit
Én még a húslevest is lefagyasztottam, külön a zöldséget, külön a tésztát. Ha marhahúst vettem, akkor főztem pörköltet, azt elosztottam, lett gulyáslevesnek való is. Igaz négyen voltunk.
Ma már - egyedül vagyok - csak nyers élelmiszert fagyasztok. Reggel kiveszem a fagyasztóból, ebédre már lehet rántani, sütni, vagy bármit. De aki még aktivan dolgozik, annak érdemes előre főzni.
Nagyon sokáig.
A kérdés az, hogy romlik-e az élvezeti értéke?
Nekem az a véleményem hohy mindent lelehet fagyasztani, csak menjünk be egy nagy áruházba ott a mirelite pultnál miket találunk??????????
nekem meg muszáj is mivel beteges vagyok és nem tudok mindig főzni nó meg bevásárolni én pl. mindig hozatok 1 kg gombát meg pucolom apróra vágom és a mélyhütő bár mikor tudom használni,
gondoljunk a hasább burgonyára milyen isteni egy kávéskanál olaj és 2 marék krumli és kész a fincsi
sült krumpli. no aztán sorolhatnám a töltött káposzta is jó, meghozatok egy nagy káposztát az 2-3 felé osztom lesz dinsztelt káposzta, paradicsomoskáposzta és piritott káposzta tésztára talán annyi félét tudnék irni, hogx a HOXA meg sokalná puszika mindenkinek
Azt azért nem hiszem hogy a zöldalapanyagok is le vannak fagyasztva, .....én is dolgoztam konyhán tudom hogy mit lehet és mit nem.
Egyébként a fagyasztott kajákért / hacsak nem eleve fagyasztva veszik / az ÁNTSZ szétrúgja a seggüket, olyan büntetést szab ki hogy belegebednek
nem rántott húst ...egysébként én is tudom a praktikákat mivel én is vendéglátós vagyok, tudnék mesélni )))).....de nem csak a fagyasztott kajákról , pedig 5 csillagos szállodában dolgoztam
Mindegy ki hogy csinálja ,de én nem szoktam lefagysztani szinte semmit, ha le is fagysztom két hónap múlva biztos kidobom
általában minden elfogy..ha meg nem akkor a kutya kapja
de akkor sem eszem fagyasztott kaját , mert az már nem olyan jó ,sem ízre sem állagra
szerintem a fagyasztott ételnek , ha kiolvad már nincs olyan jó íze ,állaga, így inkább kihagyom.
De ha mégis lefagyasztok valamit akkor a kutyának adom felolvadás után
További ajánlott fórumok:
- A fagyasztóból kivett húst (nemrég olvadt ki) vissza lehet fagyasztani?
- A Lidlben lehet kapni fagyasztott rösztit?
- A fagyasztóládát mivel lehet szagtalanítani?
- Cseresznyét tennék el a fagyasztóba. Mire lehet majd használni?
- Van a fagyasztóban egy felbontott csomag hasábburgonya, ami 2010 decemberében jár le, de már jó ideje fel van bontva. Meg lehet ez sütni?
- Mi lehet a hibája a fagyasztómnak, ha nem kapcsol ki folyamatosan zúg?