Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Cseresznyét tennék el a fagyasztóba. Mire lehet majd használni? fórum

Cseresznyét tennék el a fagyasztóba. Mire lehet majd használni? (tudásbázis)


2011. jún. 17. 05:51
Minden évben lefagyasztom,télen bármit készíthetek belőle.
17. Gy.Ibi (válaszként erre: 1. - Csillagpaszuj)
2011. jún. 16. 23:38
Nincs aszalógéped?Nagyon finom nassolni valót lehet cseresznyéből /is/ csinálni.Süteménybe is nagyon jó.
2011. jún. 16. 19:58
Hát már ne szedd ki, csak olyan jegecesek lesznek a szemek, de ezek nem fagynak úgy össze, mint pl. a szamóca. Azt húsbárddal kell szétszabdalni, ha összefagy:))
15. csillagpaszuj (válaszként erre: 11. - Klarika5)
2011. jún. 16. 19:41
Ez nagyon jól hangzik!
14. csillagpaszuj (válaszként erre: 13. - Klarika5)
2011. jún. 16. 19:27
Ajaj...már egy adagot lefagyasztottam, és persze vizesen. Igaz még csak félórája. Szedjem ki?
2011. jún. 16. 19:23
Mielőtt lefagyasztod jól szárítsd le - pl egy nagy tálcára terítsz törlőkendőt, rá a szemek, erre megint törlőkendő, reggelig kibírja, s szárazon teszem be egy szatyorba/tescos pl./így nem fagynak össze a szemek.
2011. jún. 16. 19:21
Szia! Szerintem kiváló muffinhoz:)
2011. jún. 16. 19:21

Én önmagéban nem főzök belőle levest, nem sok íze van, de pl meggyel vegyítve finom. Hát biztos, hogy szétcsattannk a szemek, de a befőtt meggy is, ha veszek a boltban.

Én, ha kiengedem langyos víz alatt, akkor kimagozom, vajban megpárolom, cukor, citrompótló. Egy kanál búzakeményítővel besűrítem és palacsintába töltöm.

2011. jún. 16. 19:20

Én minden évben elrakok vagy 10 kg-ot fagyasztva is.

Akár mire használhatod, leves, süti, akár mire.

9. Sziszi-szöszi (válaszként erre: 7. - Csillagpaszuj)
2011. jún. 16. 19:19

Ropogós biztos nem marad. Főzve szerintem ugyanolyan mint a befőtt.

Én magvalva szoktam eltenni, mert kicsi a fagyasztóm, de szerintem az nem változtat rajta.

8. Prücsök27 (válaszként erre: 6. - Csillagpaszuj)
2011. jún. 16. 19:19
szia! Mosás nélkül,koszosan tedd el,és akkor nem szívja magába a vizet,és ha kiolvad,akkor nem lesz lágy.
2011. jún. 16. 19:13
próbálta már valaki?
2011. jún. 16. 19:09
Szóval ez ropogós cseresznye, nem magvalnám ki, csak kis zacskókba elporcióznám. Azt gondoltam, hogy gyümölcslevesnek használnám majd. Csak attól félek, hogy nagyon el fog lágyulni, még akkor is ha kiolvasztás nélkül dobnám majd a forró vízbe
2011. jún. 16. 19:08
Levesnek, kompótnak, süteménybe, túró/gombócba...
2011. jún. 16. 19:08

pontosan :D Én is erre gondoltam...

gyümileves

2011. jún. 16. 19:08
Vagy pitébe...
2011. jún. 16. 19:07
Pl. gyümölcslevesbe
2011. jún. 16. 19:05
Cseresznyét tennék el a fagyasztóba. Mire lehet majd használni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook