Cseresznyét tennék el a fagyasztóba. Mire lehet majd használni? (tudásbázis)
18. 9cf0020815
2011. jún. 17. 05:51
Minden évben lefagyasztom,télen bármit készíthetek belőle.
17. Gy.Ibi (válaszként erre: 1. - Csillagpaszuj)
2011. jún. 16. 23:38
Nincs aszalógéped?Nagyon finom nassolni valót lehet cseresznyéből /is/ csinálni.Süteménybe is nagyon jó.
16. klarika5
2011. jún. 16. 19:58
Hát már ne szedd ki, csak olyan jegecesek lesznek a szemek, de ezek nem fagynak úgy össze, mint pl. a szamóca. Azt húsbárddal kell szétszabdalni, ha összefagy:))
15. csillagpaszuj (válaszként erre: 11. - Klarika5)
2011. jún. 16. 19:41
Ez nagyon jól hangzik!
14. csillagpaszuj (válaszként erre: 13. - Klarika5)
2011. jún. 16. 19:27
Ajaj...már egy adagot lefagyasztottam, és persze vizesen. Igaz még csak félórája. Szedjem ki?
13. klarika5
2011. jún. 16. 19:23
Mielőtt lefagyasztod jól szárítsd le - pl egy nagy tálcára terítsz törlőkendőt, rá a szemek, erre megint törlőkendő, reggelig kibírja, s szárazon teszem be egy szatyorba/tescos pl./így nem fagynak össze a szemek.
12. 759dae95ea
2011. jún. 16. 19:21
Szia! Szerintem kiváló muffinhoz:)
11. klarika5
2011. jún. 16. 19:21
Én önmagéban nem főzök belőle levest, nem sok íze van, de pl meggyel vegyítve finom. Hát biztos, hogy szétcsattannk a szemek, de a befőtt meggy is, ha veszek a boltban.
Én, ha kiengedem langyos víz alatt, akkor kimagozom, vajban megpárolom, cukor, citrompótló. Egy kanál búzakeményítővel besűrítem és palacsintába töltöm.
10. Zebra25
2011. jún. 16. 19:20
Én minden évben elrakok vagy 10 kg-ot fagyasztva is.
Akár mire használhatod, leves, süti, akár mire.
9. Sziszi-szöszi (válaszként erre: 7. - Csillagpaszuj)
2011. jún. 16. 19:19
Ropogós biztos nem marad. Főzve szerintem ugyanolyan mint a befőtt.
Én magvalva szoktam eltenni, mert kicsi a fagyasztóm, de szerintem az nem változtat rajta.
8. Prücsök27 (válaszként erre: 6. - Csillagpaszuj)
2011. jún. 16. 19:19
szia! Mosás nélkül,koszosan tedd el,és akkor nem szívja magába a vizet,és ha kiolvad,akkor nem lesz lágy.
2011. jún. 16. 19:13
próbálta már valaki?
2011. jún. 16. 19:09
Szóval ez ropogós cseresznye, nem magvalnám ki, csak kis zacskókba elporcióznám. Azt gondoltam, hogy gyümölcslevesnek használnám majd. Csak attól félek, hogy nagyon el fog lágyulni, még akkor is ha kiolvasztás nélkül dobnám majd a forró vízbe
5. a14deb9047
2011. jún. 16. 19:08
Levesnek, kompótnak, süteménybe, túró/gombócba...
4. marcsix
2011. jún. 16. 19:08
pontosan :D Én is erre gondoltam...
gyümileves
3. Mayamarcsi
2011. jún. 16. 19:08
Vagy pitébe...
2. cac78ceb03
2011. jún. 16. 19:07
Pl. gyümölcslevesbe
2011. jún. 16. 19:05
Cseresznyét tennék el a fagyasztóba. Mire lehet majd használni?
További ajánlott fórumok:
- Tapasztalatok a fagyasztott embriók beültetéséről?
- Az iwiw nem enged belépni, nem tudom használni az oldalt. Mi lehet a baj?
- Mit tudtok a "gyógyító" kövekről? Mi a tapasztalatotok velük kapcsolatban? Hogy kell használni ezeket a köveket?
- Érdemes ovulációs tesztet használni?
- Te fel mernél használni egy 2hete lejárt fagyasztott csirkét?
- Hogyan lehet felhasználni a fagyasztott anyatejet? Olvasztás után meddig jó?