Bolti mustár és majonéz: Felbontás után hűtőben kell tárolni? (tudásbázis)
Megnéztem..! (Nem Magyarországon) A mustáron ez van: tárolás: +1 és +25 fok között.
Majonézt nem vásárolok. (Tudtommal, azt okvetlen hűtőben kell tárolni - mert valóban a bacilusok táptalaja lehet.
Mustárt általában 1 kg csomagolásban veszek és azt hűvös, sötét, helyen tárolom. Abból időnként kiveszk a stílusos mustár pohárba használatra. Még sosem tapasztaltam valami furcsaságot, rossz vagy mellék ízt.
Mindenkinek köszönöm az eddigi hozzászólást! :)
Na jól van! Döntöttem! Én amúgy sem eszem majonézt, csak a férjem -ő meg nem akarja kidobni, mivel kb. egy hete vettük. Úgyhogy most az lesz, hogy ráhagyom, egyen belőle ha akar, aztán majd egy hét múlva beszámolok az eredményről! :) :) :) Addig is veszek egy csomag WC papírt, hogy legyen itthon bőven! :)
Mustár meg megy ki a kukába.
nem tárolják hütőben de az igaz, hogy hamarabb el is fogy!
Ha nincs helyem a hütőben akkor én sem rakom be!
Csak azt a majonézt rakom be amit én csinálok a boltit nem mindig
Jázminka!
Mit jelent az, hogy "zárt konzerv"?
Fémdobozos, üveges?
Na azt meg én úgy tudom (még suliban tanultuk, ne kérdezd, milyen órán), hogy fémdobozos konzerveket nem szabad hűtőben tárolni, ugyanis a fém dobozból kioldódnak bizonyos alkotóelemek.
(Bocs, elég dedós a megfogalmazás, de valami ilyesmi dereng... :) Az bizti, hogy mondta a tanárunk, hogy ha megmarad egy kevés májkrém, vagy akármi, ki kell szedni a fémdobozból, és csak aztán betenni a hűtőbe.) :)
Remélem, nem tévedek, ha igen javítsatok ki! :)
Szia HLivia!
Akkor a témában igazándiból eddig talán Te vagy a "legautentikusabb" személy!
Szóval éttermekben sem tárolják hűtőben???
Ez most új infó számomra.
És az éttermekben megközelítőleg hány napig tárolják hűtés nélkül, felbontott állapotban? Ott kitart egyáltalán 5 napig? Hamarabb elfogy, nem?
Szia!
Az éttermekben sem tartják hütőben! Nem köjál előírás
Exem szakács és én is vendéglátásban dolgoztam
De akkor kiket ellenőriz a fogyasztóvédelem?
Amikor az ember, pl. jómagam, pontosan azért veszem meg az agyonreklámozott, ismertebb (és emiatt drágább!!!) márkákat, mert jobban bízom bennük, mint a nevesincs cuccokban.
Tehát a Félixben, az Univerben, meg a Globusban sem lehet megbízni? Ez katasztrófa.
Erről most az jut eszembe, hogy az USA-ban bezzeg a babakocsi használati utmutatójába még azt is beírják, hogy "mielőtt összecsukná, vegye ki belőle a gyereket!" -ez halál komoly!!!!
Na jó, nem akarok eltérni a témától, csak azért hoztam ezt fel, mert néha meg olyan evidens barom dolgokat leírnak, hogy hajaj!
Fogyasztóvédelem -pont azon agyalok, hogyhogy megengedik ezt ekkora nagy (és gondolom én, sűrűn ellenőrzött)gyártók esetében. Az ultrapasztőrözött cuccokra is rá szokás írni, hogy felbontás után x napig fogyasztható, + hol tárolandó. Pedig az is hőkezelés, nem?
Megjegyzem, épp "leltározok": Univer torma -szintén SEMMI!
bizony!nézd csak meg a bébiételeket!3 évig bírják!!!hőkezeléssel.
de akkor is kéne hogy legyen rajta erre vonatkozó infó!kölönben meg azt írnak rá,amit akarnak....
a rauch italon sincs rajta, h a tapétaragsztó alapanyagából készül....
hehe! A Felix ketchup-on most olvastam, hogy "SZOBAHŐMÉRSÉKLETEN, száraz, fénytől védett helyen tárolja!"
Közvetlenül fölötte:
"Tarósítószert nem tartalmaz"
???????? Nincs ebben némi ellentmondás ????
Ennyit érne egy szimpla hőkezelés?
míg el nem fogy! :D
bár nálunk az ilyesmi gyorsan kipörög...
További ajánlott fórumok:
- Mennyi ideig lehet a lefejt anyatejet a hütőben tárolni fagyasztás előtt?
- Hűtőben kell tárolni a Nurofen szirupot?
- Tápszert lehet előre elkészíteni és hűtőben tárolni?
- Főtt tojást, héjában, héja nélkül hűtőben hány napig lehet tárolni, megenni? Mennyi idő alatt romlik meg?
- Tápszert felbontás után meddig lehet tárolni?
- Főzőtejszínt felbontás után mennyi ideig lehet tárolni?