Élelmiszerek, amelyeket hosszú ideig lehet tárolni (beszélgetés)
A füstölt??
Nálunk még volt júniusban.
Zacskós leves?
Nálam abból mindig van tartalék. ..
Csak?
Az kutyafüle...
Már azt hittem, a klingonok megtámadták Kardassziát. ..
Ó igen! :)
Csodálkozom, hogy eddig még nem találkoztál vele. ;)
Egyszóval "superfood"!:D
Nekem is kell ilyen ratyi!
Ha nem akarsz vele vesződni: bolt->megvesz->otthon polcra tesz
Ha te szeretnéd csinálni, sterilizáld a kész befőtteket és így nem kell bele tartósítószer (én legalábbis nem használok és 18 hónapig jók, de mi hamarabb megesszük). Régen a garázsban tartottam őket, hogy ne legyen melege, most van borospincénk. Szerintem amit be lehet főzni, azt felesleges fagyasztani, úgy értem, csak foglalja a helyet. Más dolgokat meg csak fagyasztva tarthatunk el, ezért inkább azokat kell a fagyasztóban tartani, ha lehet.
Hagymapor (liofilizált is), hagymakrém.
Zombik ellen talán jó lesz a fokhagyma, mégiscsak rokonok a vámpírokkal (harapás útján szaporodók családjába tartozik mindkét faj)...
:)
:D
Jajj de nagyon szeretnék sok-sok szép teli befőttesüveget :( Lecsó, savanyúság, lekvár, befőtt...
Csak nincs helyem, és nem tudom hogy kell :( Próbáltam neten keresgélni, de nem tudok eligazodni a leírásokon.
Még van időd paradicsomot befőzni. De ez attól függ, mikor érnek oda. Ha nagyon sietsz, magasabb lángon főzd, hamarabb kész:)))
Amúgy az én tündérkamrámban ilyenek vannak, hogy aszongya...kb. amiket felsoroltál, de azok közül nem minden, és sok általam befőzött cuccos, amiket tésztával adok a bandának. Leginkább zöldséges, paradicsomos szószok. Meg magamnak télire lecsó, cukkinis lecsó. száraz hüvelyesek, dió, mandula, quinoa, rizs, tea
Alapvető multifunkcionális élelmiszer, a mai modern, és nagyanyáink konyhájának elengedhetetlen alappillére.
Lehet sütni, főzni, rántani, aszalni, turmixolni, nyersen is mennyei íze van, ha magas a cukortartalma és kellőképp lédús, bort erjesztenek belőle, illetve mifelénk pálinkának is kifőzik.
Magas az ásványi anyag és nyomelem tartalma, a megfelelő vércukorszintet biztosítja a nap bármely időszakában fogyasztva, már 2 hónapos kortól fogyasztható, fogyókúrában is javasolt, hiszen extra gyorsasággal bontja a zsírt, csökkenti a derékbőséget, elmulasztja az éhséget, gyógyítja a rákot és az AIDS-et.
Röviden hirtelen ennyi.
Remélem, tudtam segíteni.
:))))
Az semmi!
A te zombitámadásod miatt tetted oda.
Ott írtad, hogy Pfff!
Így értettem a puffogást.
lekvár,mák,keksz,tarhonya, encse,sárgaborsó,hagyma, konzervek,müzli,dió
Hirtelen ennyi.