15 hónapos gyerekek anyukái, ti mivel kötitek le őket? (beszélgetés)
Szia!
Én is felvettelek... már írtam is!
Édesség? Inkább répa, alma, banán. Ha édesség, akkor is csak túrórudi, kinder tejszelet, joghurt, krémtúró.
Fogmosás? Játékból nagyon tetszik neki - magának düsöli a fogát, amikor megtalálja a fogkeféjét a játékai között. De ha én akarom megmosni neki fürdéskor, akkor nehezen viseli, de azért mostmár hagyja.
Bili? Párszor már hagytam bugyikában. Akkor általában összepisilte magát és nagyon sírt. Úgy gondolom, nekünk még nincs itt az ideje. De azért a bugyikát ráadom délelőtt.
Jaj, meg rájött, hogy zenél a bili, ha a popsitörlő kendővel megtörölgeti a bili alját. Úgyhogy mostmár el kell tennem a kendőket, hogy ne lopkodja ki a bilizenéhez :)
Felvettelek msnre, ott megbeszeljuk.
Meselj hogy vagytok? Eltunt mindenki?
Erdekelni pl hogy vagytok az edessegekkel.En igyekszem keveset adni, sosem azzal jutalmazni, a kinder pingvu nagyon jo. Ti mar mostok fogat ?Persze eloszor csak vizzel probalkozunk mi is, de szereti sikalni.
A bilihez oda odamegy de max a fejere huzza, ami addig jo, amig ures :)
Megnéztem, priviben sem lehet ilyeneket írni :( De mindegy. Egyenlőre elvagyunk azzal amit a másik oldalon találtam
Azért köszi!
:) hat elsore vegulis nem tragedia, sot szep eredmeny :-)
Emlekszem nekunk sem ment elsore, tobbszor bekapcsoltam neki, neha amellett hogy jatszott, aztan lassan leult nezni, de most is elofordul ,hogy jarkal, inkabb jatszana. Nala sem mindig jon be, de estenkent szereti nagyon, lefekves elott. Az meg a mask ,hogy vannak kifejezett reszek amiket szeret, ahol a gyerekek enekelnek, az allatok csinalnak kulonbozo dolgokat. De pl ahol altato zene van, meg szinek forognak, az nem erdekli
Hat en sehogy sem vettem ra, meg mikor kisebb volt, bekapcsoltam neha, persze nem sokaig, hogy halljonegy kis zenet, tudod ,hogy a piciket nagyon erdekli, gondolom a szinek miatt is. De figyeltem ,hogy sose legyen sokat elotte.
Meset olvasni nem tudok meg neki, mert neigen erdekli, lapozgatja, szaggatja a konyvet, ezert sokszor reklamujsagot adok neki, de az sem mindig koti le.Megint csak ismetlem a baby einsteinert odavan :)Lekoti mert kulnobozo gyerekek vannak benne, a karacsonyit kulonosen szereti, mert enekelnek sokat, kutyak vanna benne amit nagyon szeret.Probald ki
Én sajna az elfoglaltságom miatt kisebb kora óta így csináltam: beraktam a kiságyba bekapcsoltam a tv-t neki és nézte. Eleinte nem tettszett neki a dolod, de rájött hogy úgy sem tud mit csinálni, és megtanulta elfoglalni magát míg nem érek rá.
A mese könyveket még nem próbáltam, mert a reklám újságokat még szaggatja, így inkább nem adtam még a kezébe. :DD
Szia!
Sára baba 8 hónapos korig szopizott. Lett volna még tejcsi, csak a dokibá azt mondta, hogy a terhesség miatt inkább hagyjam abba.
Egyébként nincs sok baj velük. Ha Sára együtt működik velem, akkor egész nyugisak a napjaink. Maja az a csecsemő, akiről minden anya álmodik: eszik, alszik.
Nekem anyósom itt lakik velünk egy házban, mégsem segít soha semmiben. Most, kb 2 hónapja tudom Sárát is anyukámra bízni. Tehát külföld vagy itthon, nálunk tök mindegy, nincs segítségem - férjemen kívül.
Megprobalom a meset, lekoti a teve nagyon, foleg a zeneadok :) Mint irtam az elejen a baby einsteint nezzuk,nem tudom ismeros e otthon, en az internetrol toltottem le , tobb resze is van.
Zenes, fejleszto, allatokkal ismertet meg a kicsiket, szinekkel, tenyleg nagyon jo,.
Na azt imadja, regen nezte nelkulem ,volt egy kis szabadidom, de mostanaban valami nagyon elromlott, mert ha nem nezem vele, jon utannam es hiszti.
Szia,
akkor eleg kis kulonbseg van a ketto pici kozott :)minden elismeresem komolyan, en sokat kinlodtam, talan azert is mert kulfoldon elunk, semmi segitsegem nem volt, most sincs sok...nem csak az, hanem az elso honapok ugye eleg nehezek, foleg ha az ember kulfoldon van, alig volt vlami tarsasagom, nehez volt.Nem tudom az en kislanyom hogy viselne egy kistestvert, bar elegge szereti a gyerekek tarsasagat.Igen pontosan a formas jatekokkal o is ezt csinalja, van egy vizilo, a hatan vannak a formak, de egyszeruen bedobja a szajan, ha nem sikerul neki rendesen :)Jobb figylemen kivul hagyni a hisztit azt mondjak, mert ha sok a tiltas, meg nehezebben szokik le rolla,. Az elso kislanyodat meddig szoptattad?
Szep resz. :)Nem tudom pontosan melyik az az utca, nagymamamek laktak ott, a viztorony felem, tudod a banyato kozeleben.
Gratulalok, a 2 kicsihez, lehet hogy gyenge vagyok, de engem egy nagyon leterhel :)
Sziasztok!
Az én nagyobbik lányom, Sára, most lesz 18 hónapos. Nemrég született meg a kistestvére, Maja. Ezidáig nem volt semmi baj Sárával, de a héten felütötte a fejét a testvérféltékenység.
Eddig Sára nagyon el tudott lenni egyedül. Leült a játékai közé, pakolászta, rámolta őket. Együtt végeztük a házimunkát: segített ki és bepakolni a mosogatógépet. Segített szétválogatni a mosni valót (világos/sötét, itt mondogattam neki a színeket, de ez még nem nagyon megy). A porszívót azt nem szereti - szerintem az orrszívás miatt. A Lego Duplo a kedvenc játék. Mindig fogja az újjam és mondja: "épí", építek valamit és ő szétszedi. Néhány napja, hogy sikerül neki is összeilleszteni. A formabedobó játékkal nem foglalkozunk, mert mindig "csal". Kinyitja a tetejét és a nagy lyukon dobál be minden formát :) (apja szerint kreatív: megoldja a problémát gyorsan! :)
Mióta féltékeny, sokat hisztizik. Olyankor szó szerint eldobja magát, toporzékol. Semmi nem jó neki! Tegnap találtam ki, hogy azt mondom neki, hogy két lehetősége van: vagy ottmarad és hisztizik tovább, vagy abbahagyja és játszhatunk valamit... úgy néz ki, ez - eddig - bevált!
Szia.
Hat en sem panaszkodhatok nagyon , o is elvan, bar az utobbi idoben lett kicsit idegesito. :)
mindenhova szalad utannam, regen eljatszott egyedul a szobaban, az utobbi idoben viszont ha kimegyek, mar jon is, kovet..Meset meg nem probaltam,
További ajánlott fórumok:
- 2001-2003-ban született gyerekek anyukáinak pletyó fóruma
- Szoktassuk le "együtt" gyermekeinket a cicizésről! (1-2-3 éves gyerekek anyukái ide!)
- Felszúrt fülő gyerekek anyukái: adnátok tanácsot?
- Hörghurutos gyerekek anyukái, gyertek, beszélgessünk!
- Kruppos gyerekek anyukái!
- 3 éves gyerekek anyukái gyertek beszélgessünk!!