100 kg felett babát várni (beszélgetős fórum)
2.68-ra már emelést kaptam
13 helyett 25 mkg syntroxin, viszont azóta szépen alakul a tsh, amit synlab-ban néznek havonta.
Igen, nekem 1.87-nél jött össze a baba.
1 év gyógyszer szedés után.
Szerintem csináltass egy TSH kontrollt, és jelentkezz az endokrinológusodnál minél hamarabb.
Nekem a doki a lelkemre kötötte, hogy amint pozitív a teszt jelentkezek és állítunk a gyógyszeren. (Ha jól emlékszem a gyógyszer hatása 6 hét alatt áll be, de a 3.37 már nem olyan vészesen rossz, ha mellé gyógyszert is kaptál nem lesz gond a babával, csak be kell újra állítani a gyógyszert)
Akkor még orvosnál sem voltál ezek szerint.
Majd a nőgyógyász elküld akkor vizsgálatokra és megemeli a letroxot, ha úgy látja.
A letroxtól 2 hónap alatt már változhatott a t4 értéked (igen, alacsony egyébként), mert a letrox pont ezt pótolja.
Nyugi!
Akkor kezelik!
A a lényeg, mert ha kevés az Ft4-ed, azaz kevés a pm hormonod, akkor a babáé is kevés és nem tud megfelelően fejlődni.
Mennyi idős terhes vagy?
A baba ha jól tudom, akkor 12 hetes koráig nem termel pm. hormont magának, de az is lehet, hogy 16 hét, ezért ebben a kezdeti időszakban nagyon fontos az anya pm. működése.
A referenciát nem írtad. Az én laborom szerint ez az érték jó, mert nálunk 4,2 a TSh felső referencia, de ugye fontosabb érték lenne a t4 értéked.
Lehet, hogy kicsit emelni kell majd a letroxon.
Azt azért tisztázzuk, hogy ami velem történt nem feltétlenül kell, hogy veled megtörténjen, de leírom, hogy értsd, hogy mennyire fontos a kérdés.
Az első missed ab-m után a 8. hétben csináltattam teljes hormon panelt, amit akkor lehetett, 3,7 volt a tsh-m, és nekem is megállapították az IR-t. Elmentem endokrinológushoz, aki a lelkemre kötötte, hogy ne próbálkozzunk, amíg be nem áll a gyógyszer. Tartottam a diétát, áldást adta, a második terhességem is missed ab-val végződött. Ekkor kerestem másik dokit, aki majdnem kitért a hitéből, hogy így útnak engedett minket az előző.
De én először nem is voltam kezelve, utána rossz orvos kezében voltam. Csak azért írtam, hogy beszélj vele, mert sajnos tipikus a kezeletlen IR okozta missed ab. De ha beszélsz a dokiddal és figyelitek a dolgokat biztos minden oké lesz. A TSH pedig tényleg szintén fontos, azért, amit Channa írt.
Nem ijesztegetni akarlak, lehet, hogy kicsit kellemetlen lesz a dokinál, de inkább az legyen, mint a babádnak baja.
Ez mi?
Tsh? T3? T4?
Referencia?
Az a baj, hogy terhesseg soran megugrik eleve a TSH, de tenyleg azt javaslom, hogy akar meg ma keresd fel az endokrinologusod, az IR + PM alulmukodes sajnos csunya dolgokat tud csinalni. Es az a baj, ha tenyleg tartod a 160 g CH dietat + gyogyszert szedsz, akkor nem nagyon lenne szabad ugralnia a sulyodnak, az azt feltetelezi, hogy nem allt be a gyogyszer.
Szerintem ez sokkal nagyobb problema, mint a sulyod.
IR-hez hozzátartozik a PM is általában!
Picit alulműködik? Mennyi?
4.36-os tsh értékre kaptam gyógyszert!
96 kilóval kezdtem a terhességet. Nálam pm miatt ugrott fel 10 kg. Én fogytam, jelenleg betöltött 24. hetes vagyok, terhességi cukorral, 86 kg vagyok.
A súly nem gond, viszont a kezeletlen cukor az lehet!
PM rendben van?
Hasfal kérdés szigorúan orvos!
Először is gratuálok!
Másodszor lehet, hogy én leszek a népszerűtlen, de miért kell ez a mellé duma, hogy a régi módszerekkel védekeztünk és becsúszott? Szerintem tisztább lett volna azt írni, hogy türelmetlen voltam, így alakult.
Amúgy pedig hívd fel a nőgyógyászod és az endokrinológusod/diabetológusod, ők adnak majd ezekre a kérdésekre választ.
Nekem anno azt mondta a doki a túlsúlyomra, hogy nem igazán zavar be a terhességbe, max. nekem lehet nehezebb. Nagyobb súlyom volt teherbeeséskor, mint neked. Semennyire nem volt nehéz, nem híztam semmit. Még a császármetszés sem viselt meg, a 3. napon már hajoltam simán. (A köldökzsinór miatt kellett a császár, nem miattam.)
A többi problémára jobb, ha doki ad választ, nálam ilyenek nem voltak.
Egyetértek!
Én is minden jót kívánok!
További ajánlott fórumok:
- Akik 4 kg feletti kisbabát hoztak a világra, meséljetek
- Babát szeretnék 30 felett!
- Hogy öltöztetnél babakocsis sétához egy 6 hónapos babát? (15 fok felett)
- 36 felett, második babát várók, beszélgessünk. csak pozitívan!
- Bolti tej, tehéntej, vagy babatej (porból csinált babaital) egy éves kor felett? Kinek mi a véleménye?
- 35 felett első babát várók