Akik 4 kg feletti kisbabát hoztak a világra, meséljetek (beszélgetés)
Sziasztok!
Csatlakozhatom, lassan fel eve szultem meg 4100gr-al a kisfiamat. Elso szules volt, nagy baba volt de epp a kitolasi szakasz volt a legkonnyebb, egyszeruen ugy emlekszem vissza hogy hamar ment es nem fajt. Kb. 15 perc volt.
Nem tudom ez mitol fugg, biztos embere valogatja.
Szia mindenkinek!:)
3 gyerköcöm van a két nagyobbik kislány ,ők mondhatni "normális" testsúllyal születtek 3150 és 3650 g-mal. A kisfiam (most 16 hónapos)4400 g-mal született,sima szülésem volt és amikor végre kibújt megjegyezte a doki,hogyha tudtuk volna ,hogy ekkora akkor valószinű megcsászároznak.Igaz nem volt egy leányálom a lányaimhoz képest, de örülök,hogy sima szülésem volt vele is:)
Sziasztok!
Nekem az első babám /fiú/ pont 4000g volt és 50cm, burokrepesztéssel 3,5 óra alatt, a második /lány/ 3300g és 50cm 4 óra alatt, a harmadik /fiú/ 4050g és 54cm /gátvédelemmel/ mindössze 20 perc alatt született.Mindegyik fájt, de nem túl vészesen, a harmadik volt a legkönnyebb.:))
Gratula!
Mint irtam az én gyerkőceim is mind nagy sullyal születtek és az utolsó hónapig teljessen normális sulyuak voltak,sőt még az egyik fiammal genetikára kellett járnom mert nagyon kicsi volt a súlya.Egyébként az evés szerintem nem mérvadó én egyikkel sem hiztam,a negyedikkel meg már csak 7 kilót és mégis nagy baba lett.Ugyhogy egyél nyugodtan!
A fogadott szülésznőn múlt minden. Velem volt végig, a szabadságáról jött be.
Sajnos ezt a kisbabát nem vele fogom megszülni, mert nem tudjuk kifizetni azt az orvost (azóta nagyon professzor lett és csak magánrendelésen fogad). Tegnap voltam UH-n a genetikai tanácsadás miatt, és négyeske még nem mutatkozik hatalmasnak. Pont akkora, amekkorának egy 17. hetesnek lennie kell. Júli 30-ig kell izgulni :-).
Mindenki másképp élte meg a terhességét, volt aki cukorbeteg volt, volt aki vitaminokat szedett, volt aki sokat hízott, volt aki teljesen átlagos volt.
Tehát akkor mi okozza, hogy mostanában egyre több négy kiló fölötti kisbaba születik.
Szerintetek?
Mikorra vagy kiírva a mostani kisbabával?
Én is kíváncsi lennék mekkora lesz a születési súlya:)))
Jól értem a harmadik babáddal még gátmetszésed sem volt? Ezt hogy csináltad??
Szia!
Ezekkel az előzményekkel én nem mertem volna belevágni a negyedik szülésbe.
Az anyukádnak is ilyen nagy babái születtek, vagy a férjed családjában voltak ekkora születési súlyok?
Gratulálok a teljesítményedhez!!!
Sziasztok!
Az első babám kisfiú 3200 gramm volt és 54 cm, a második kislány 4400-58, a harmadik is "kis"lány 5200-63. Mind a három normál szülés volt, a lányok napra pontosan jöttek. Az utolsónál még vágni sem kellett (köszönöm Rózsika szülésznő :-)). Ennek már 7 éve, de a mai napig feldolgozhatatlan élmény. Egyik terhességem alatt sem szedtem semmiféle vitamint! Senki sem értette a kórházban, mitől lett ekkora, és meg azt nem értettem, hogy ők miért nem vették észre korábban. Nem híztam extrém módon, 20 kilót mindegyiknél. Most megint babát várok és nagyon félek attól, hogy mekkora lesz, ezért alig merek enni, inkább csak gyümölcsöt, pedig minden orvos azt mondta, hogy az anya súlygyarapodása csak részben befolyásolja a magzat méretét.
Sziasztok!
Nekem négy gyerekem van ebből három (a fiaim)születtek nagy sullyal.1.4000g időre 2.4036g két héttel előbb 3.3500g (ő a lány)két héttel előbb4.4050g időre, mind természetes uton és nagyon gyorsan vajudással mindennel együtt 1-2 óra alatt megvoltak,viszont iszonyatos fájdalommal érkeztek.
4050 gr volt a lányom, 56 cm. 39hét 5 napra született, természetes úton. Elevitet szedtem az első 3 hónapban, de csak heti 2-3szor.
Fájt:-)
Sziasztok!
A kislányunk 2007. 08.10-én, 4200 g-mal, 55 cm-rel született, Veszprémben. Sima szülésem volt, minden eredményem végig rendben volt az elejétől fogva. Gravidát szedtem, de csak a terhességem 2. felében. A 6. héttől hánytam, a 18-ig, 10 kg-t híztam, de 14 mínusszal jöttem ki 5 nap után a kórházból. Májustól nagyon vizesedett a lábam, amúgy minden oké volt. Gondoltuk, hogy nagy lesz, mert a 36. héten az UH-on azt mondták, hogy kb. 3000-3300g között van. Na, 1 hónap alatt még felszedett a drágám 1 kg-t. Ja, és 3 nappal túlhordtam. :)
Most a 2. babánkat várjuk, aki kisfiú lesz, 18. hetes vagyok, eddig itt is minden eredményem okés. Nála is a 6. héttől kezdtem el hányni, de itt 2 hét alatt 7 kg-t fogytam, most abbamaradt a hányás már, és a súlyom a kezdési súlyom jelenleg. Szerintem ő is nagy baba lesz. Júl-ra vagyok kiírva.
Sziasztok!
Csatlakoznék én is:)
Kisfiam 2007.09.09.-én született, 4980 grammal és 63 centivel. Normál szülés volt. Nála nem szedtem semmit, sőt még húst sem ettem. Lányomnál elevitet szedtem, ő 2005.03.04.-én született, 3450 grammal és 53 centivel.
sziasztok
nekem a lányom 4350g al született 51cm-rel
a kisfiam 4650g-al és 52cm-rel
most várjuk a harmadikat kiváncsi leszek ő mekkora lesz :)
ja és a babáim sajnos császárral születtek :(
Nálam a lányom volt 4,5kg,mint már írtam maternát szedtem.9 kg-ot híztam,ami egyáltalán nem sok.Most Martinnál 23 kg-ot szedtem fel és ő 3630g-al született.A fene se tudja...:)
Szép álmokat mindenkinek!
Én nem tudom mitől lett ekkora a picifiúnk..senki nem született 3500 felett a családban,vitamint csak az elején szedtem(femibion),a cukrommal soha nem volt gond, 9 kilót híztam összesen.
A szülés másnapján már annyi kg voltam mint amennyivel terhes lettem.Szülés előtti nap ultrahangoztak,azt mondták 3300g körül lesz,már a szülőcsatornában volt a baba amikor rájött a doki hogy nagyon elmértek valamit..
Sziasztok.nekem három gyermekem van.Mindegyik 4kg körül születtek.Nem szedtem vitamint csak egy fél dobozzal.Szerintem a genetika is közre játszik.Barnabás:4kg(16óra vajúdás)
Csenge:3970(1,5 nap)
Matyi:388(2 nap 5 perces fájással,száraz szülés:)
További ajánlott fórumok:
- A sikeres fogyás titka. Nektek mi vált be? Meséljetek..
- Győriek meséljetek! - Milyen nálatok az élet?
- 30-35 évesen lombik! Meséljetek tapasztalatokat, kérlek!
- Lányok - meséljetek olyan történeteket, amikor úgy jöttetek össze Szerelmetekkel, hogy ti kezdeményeztetek!
- Éreztetek már vonzalmat olyan iránt, akinek inkább taszítania kéne? Meséljetek róla :)
- Szombathelyről mindent meséljetek