1 éves kisfiamnak szeretnék cipőt venni, szerintetek milyent vegyek? Eddig Siesta szandija volt, de most olvasom, hogy a Siesta nem jó? (tudásbázis)
Természetesen én is mezitláb vagyok itthon, és a gyerek is úgyszintén. De azért az utcára ősszel, ha majd hidegebb lesz valamit mégiscsak kell adnom a lábára, és mi családiházban lakunk, és a gyerek egész nap kint van. Csak enni megyünk be. Sóval sokat lesz a lábán, és rossz minőségüt semmiképp nem veszek.
Fontosnak tartom a cipőt, mert elég sokminden függ a cipőtől. (Későbbi gerinprobléma, lábfájás, stb.) Nem akarom, hogy azért mert rossz cipőt veszek neki, fájjon fél életében a lába.
Hogy milyet?Olyat ami strapabiró, és nem túl drága.Pl mikor picik voltak kiegyeztem a kínaival is.Egyrészt a márkás cipők nagyon drágák, és a gyerek lába nő mint a gomba, így szinte kettőt megy benne és már adhatjuk el a kifizetett ár töredékéért.Nem sok értelme van.
Hiszen tönkre sem megy és már ki is nőtte.
A másik hogy a gyerek általában a cipőt úgyis csak utcán hordja meg játszótéren.Otthonra nem kell.Én sem járok otthon cipőbe..
Biztosan azért te is sokat jártál mezítláb.:) Ez sokat számít!
Sajnos a mai babók cipőben születnek.:(
Örülök a fórumodnak! Jó 5let volt!
Nem a lábbeli márkája a lényeg! Gyógytornász ismerősöm sokszor mondja, hogy a szülők a legdrágább (általuk jónak vélt) cipőket veszik a babáknak. Pedig sok "Siestás baba" lesz lúdtalpas, bokasüllyedéses 4-5 éves korára.
A lényeg, hogy minél többet legyen a babád mezítláb. A két lányom másfél éves koráig otthon (télen is) két vastag zokniban szaladgált (persze nem kint), nyáron most sem volt a lábukon semmi. Illetve, ha megtehetitek, a homokban való tapicskolás is nagyon jót tesz a lábnak.
Én személyszerint nem vagyok márkafüggő. A lényeg, hogy kényelmes, jól szellőző (lehetőleg strapabíró) cipő kerüljön a gyerekek lábára, ami legalább belül legyen bőr, vagy finom, puha anyag.
Most én is Bama cipőt vettem a kisfiamnak az őszre. Nem ismertem, de tetszett, hogy könnyű, finom, puha és hát kívül-belül bőr.
Örülök, hogy hallok egy pozitív véleményt róla, mert eddig nem ismertem, csak reméltem, hogy sikerült jót vennem. :)
Nézz körül a babaszobán, a Csevegő/Adok-veszek/Cipő fórumán...Ott sok újat találsz. Én már több olyantól vásároltam, aki ezzel üzletel, megbízhatóak! Cipőből én mindig csak újat veszek a gyerekeimnek...
Ha érdekel, küldök priviben egy-két elérhetőséget...
Bocs, nem a te megjegyzésedre írtam, hogy csak újjat veszek, csak úgy általánosságban. Igen, én is megnéztem a tesz-veszt, és a vaterát, hátha ott van teljesen új a méretében, végignéztem az itt leírt márkákat, de sajna semmi :(
Tegnap majdnem sikerült vennem egy elefantent, (nagyon nagyon mérges voltam), és a pénztárnál vettem észre, hogy az egyik hibás. Természtesen 21-es méretben csak ez az egy darab volt :(
És persze mindenhol ebben a méretben semmi normális nincs, úgyhogy még futom a köröket.
De nagyon köszi, hogy írtok, sok segítséget ad.
Én a féláron való hozzájutási lehetőséggel nem használt cipőkre céloztam...vadonatújat tudsz venni!
Én 1 hónappal ezelőtt vettem őszre egy gyönyörű kicsit magasított szárú új Superfit cipőcskét a lányomnak 22-es méretben 5000 Ft+pk-ért...
Sokan üzletelnek vele mellékállásban...
MI hordtunk Siestát és Salust is. Nem mondom, hogy romlott, de nem is javított sokat a fiam lábán:(
Nyárom, amikor csak lehetett mezítláb volt. A lakásban sem adok a lábára papucsot, csak tappancsos zoknit.
A ciciban cipők nagyon jók. De manapság szinte minden cipőben vannak emelők, vagyis a a bokatartó tipusokban. Igazából a legjobb a puhatalpú cipő, ilyenekt a Liliputi gyárt. Nagyon jók és a többi típussal ellentétben nem tartják annyira keményen a bokát, hanem a gyereknek kell dolgoztatni a kis lábát.
Az meg hogy van-e ludtalpa valakinek, bokasüllyedése nagyrészt örökletes, alkati dolog.
Köszi csajok, rendik vagytok, hogy írtatok, így valószínű lemondok a Siestáról, és lehet Superfit, salus, vagy elefanten lesz belőle.
Használtat semmiképp nem adok a gyerek lábára, sőt úgy gondolom cipőből a legjobbat szeretném venni, hiszen nagyon sok függ a jó cipőtől. Ennél még az ár sem számít nekem.
Mindenesetre jó hogy megnéztem a Siestát fórumon, mert én vakul megbíztam benne.
itt jobban le van írva:
azt mondta a doki ovis korig minden gyerek lúdtalpas-de ez normális mert még csak alakul a láb-ezért is fölös a betét bele.
amikor járni tanult én is olyat vettem aminek a sarka szára jól tartotta a bokáját-még a nyári vászon cipője is magasabb szárú volt.
Szia,
nálam mind a ketten supy cipőkbe járnak.( persze azért másmilyen is van, de túlnyomó részt ezt hordják )
www.supy.hu - ha érdekel.
Nagyon figyelek arra milyen cipőt veszek a gyerekeknek, mindig betétes lábbeliket vettem, ennek ellenére a nagyobbik fiamnak még mindig egyenes a talpa. Ugyan nem fájtatja a lábát, de nem tudom nem-e lesz később problémája.
Konkrétan Siestát nem vettem még, de jó minőségű cipőket szoktam venni. Én most rákaptam a Reno-ban a Bama márkára, nagyon jó télibakancsa volt a kicsinek, az éven a nagynak is olyat fogok venni. ;)
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek mit adjak az 1 éves kisfiamnak anyatej helyett: tápszert vagy tehéntejet?
- Hová tudok fordulni, hogy a kisfiamnak ne kelljen ismét első osztályban maradnia?
- 11 hónapos sokat betegeskedő kisfiamnak szeretnék valami immunerősítő vitamint, tudnátok segíteni?
- Segítsetek! Hogyan segíthetnék a kisfiamnak megszokni az ovit?!
- 5 éves kisfiamnak ki akarják venni az orrmanduláját.Ha van tapasztalatotok kérlek segítsetek.Picit izgulok, hogy jól döntünk e, ha engedjük!
- Mit vegyek az egy éves kisfiamnak szülinapjára?