1 éves gyereknek hogy nézzen ki egy napi étrendje? (tudásbázis kérdés)
Arra figyelj, hogy finomított fehérlisztet ne kapjon, pláne nem naponta többször!
Hiszen a keksz= (rossz esetben cukros) fehérliszt, babapiskóta is, a kenyér is az, a péksütemények is azok és ne sűrítsd neki liszttel a főzelékeket! Azok csak üres kalóriák, nincs bennük semmi, ami építené a kis agyát, testét!
Bátran adj neki édesburgonyát, avokádót is! Teljes értékű, ízes táplálékok, szokták szeretni.
Sziasztok.nekem pont 1 eves a babam es en is kerestem ebben a temaban.most voltunk a vedononel statuszon aki megfelelonek talata az etrendet,ugyhogy leirom en is hatha segit:
Reggeli:anyatej
Tizorai:vmilyen kenyer(libazsir,lekvar,sajtkrem)ezt csak most kezdtuk mert bar 1 eves az elso fogai csak most jonnek,de aznegyesevel:)
Ebed:fozi husival
Uzsi:gyumi
Vacsi:anyatej
Plusz napkozbeni elalvashoz is kap neha cicit.miotahozzataplalom nehezen kakil ugyhogy probalom ugy csinalni hogyha pl banant kap ami fog aznap egyen pl szilvat is.ja es mivel anyatejes alig iszik vizet v teat ezert is kap meg cicit nspkozbe is.de hosiesen kuzdunk a csorospoharral,ugy latom mar neha iszik is belolle.
Remelem segitettem valakinek:)
Nálunk a kicsim (2,5) nem volt hajlandó főzelékeket enni. De meg sem kóstolta. Aztán néhány hónapja elkezdte érdekelni a dolog,és nevetve,teli szájjal bírja mondani: Anya finom!!!
Szóval,még változhat a picid burgonya iránti ellenszenve! :-)
Buri=burgonya, krumpli.
Akar sutve, akar pure, fozelek, sehogy sem kell neki ...
Szia
Kisfiam 14 hónapos, így néz ki a napi menü:
ébredés után: 100-150ml tápszer, általában nem fogy el
reggeli, 8-9 között: valamilyen kenyér (vajas, májkrémes, tojáskrémes...) és némi zöldség. Felvágott és virsli ritkán.
tízórai: gyümölcs és/vagy joghurt
ebéd: levesből bőségesen, sűrűjét (már nem főzök neki külön) majd második, abból már kevesebb
uzsi: gyümölcs és/vagy jogghurt
vacsi: ugyanaz, mint ebéd, vagy pép, esetleg ritkán hideg élelem
lefekvéskor és éjjel 1x cici
Pont egy éves a fiam, nálunk a mai menü:
Reggeli: tej (tápszer 260 ml), vajas kenyér,
Tízórai: kekszes krémtúró
Ebéd: húsleves, sok zöldség, tészta, főtt hús,
Uzsonna: Sütőtök,
Vacsora: borsófőzelék, virsli, tej (tápszer 260 ml)
Napközben szokott még alváshoz tszert kapni, mert azon szeret/tud elaludni.
Próbáld ki az édesburgonyát a picinél, szerintem csípni fogja.
De most itt a cékla szezon meg a sütőtök szezon, lehet neki rengeteg féle főzit csinálni.
Adhatsz neki májkrémes kenyeret, lekváros kenyeret, egyetek néha egy kis tojást. A fiam nagyon szerette a házi kolbászt már 1 évesen.
Süthetsz neki palacsintát, rágcsálni valót. csinálj neki krémtúrót, gyümölcs-zöldség turmixot.
Megvan!
Közben kerestem egy papírt,amire a kicsinek egy napi kajája volt felírva 13 hónaposan-doki miatt:
reggeli: tejpép
tízórai: reszelt alma-keksz
ebéd: sajtos-tejfölös csirkemell,párolt sárgarépa,rízs
uzsonna: banán,keksz
vacsora: krumplifőzelék-fasírt
kakaó:210ml tápszerből
Nekem 2,5 éves a kicsi,4 a nagy,de a mai napig kapják a tápszert vacsi után,lefekvés elött.
Amúgy úgy rémlik,azt ették,amit mi,mert 1 éves koruk körül hagytam abba az üveges kaját (addig szinte csak azt ettek).
Az biztos,hogy a tápszer mehet neki reggel-este!
A többire nem emlékszem...
További ajánlott fórumok:
- 6 hónapos babátoknak mi az egész napi étrendje?
- Hany napig kell adni az antibiotikumot a gyereknek?
- Szülinapi buliszervizek gyereknek
- Tej-tojásérzékeny gyereknek milyen legyen az étrendje?
- Olcsó, "hó végi spórolós" szülinapi ajándék gyereknek?
- Probiotikumot mennyi napig lehet folyamatosan adni a gyereknek?