Zserbógolyó recept
A Zserbógolyó hozzávalói:30 dkg sárgabarack
15 dkg darált dió
15 dkg darált keksz
rumaroma
dísz:
10 dkg ét tortabevonó
Most kakaóporos tortadarás mixbe forgattuk.
A Zserbógolyó elkészítési módja:
A sárgabarackokat turmixban egészen pici darabokra vagdaljuk. A diót ledaráljuk, majd a barack masszával és a rumaromával összedolgozzuk. Annyi darált kekszet teszünk hozzá, hogy golyókat formázhassunk belőle. A tortabevonót egy kanál olajjal vízgőz fölött megolvasztjuk, majd kicsit hűtjük. A golyókat a folyékony csokiba mártjuk és lecsöpögtetjük. Hűvös helyen száradni hagyjuk és minyonpapírban tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. aug. 29. 11:38
A zserbógolyó elkészítési módja és hozzávalói.