Zserbó bonbon recept
60 perc
A Zserbó bonbon hozzávalói:
* 1 evőkanál baracklekvár
* 2 evőkanál porcukor
* 2 evőkanál narancslikőr
* 15 dkg darált dió
* 15 dkg aszalt sárgabarack
* 10 dkg étcsokoládé
* 6 dkg Vaj
A Zserbó bonbon elkészítési módja:
1. A barackokat beáztatjuk langyos vízbe, aztán felaprítjuk. 2. A diót (ha előzőleg nem daráltuk le) összetörjük mozsárban, és elkeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a barackot. 3. Az egészet elkeverjük annyi lekvárral, hogy jól formázható masszát kapjunk. A masszából formázzunk diónyi golyókat, és tegyük a hűtőbe dermedni. 4. Tűzzünk a golyókba fogpiszkálókat, és mártsuk a gőz fölött, vajjal megolvasztott csokoládéba. Ha megdermedt, már fogyaszthatjuk is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Margitanya, 2010. máj. 6. 08:59
A zserbó bonbon elkészítési módja és hozzávalói.