Zselé torta recept
60 perc
A Zselé torta hozzávalói:
7 dcl tej
50 dkg cukor
3 kanál zselatin
4 tasak tejszínhab por
10 dkg kókuszreszelék
30 dkg szines zselécukor
5 dkg margarin
15 kanál víz
A Zselé torta elkészítési módja:
15 kanál vizben a 3 kanál zselatint leáztatjuk. A 7 dcl tejet és az 50dkg cukrot suhogásig felforralni,majd belekeverni az áztatott zseletint mig teljesen feloldódik. Ezt a szirupot lehültjuk,de nem szabad hogy megdermedjen,akkor beleszórjuk a 4 tasak tejszínhabport,és mixerrel 15-20 perc alatt kemény habbá verjük. Amikor kész beleszórjuka kókuszreszelék felét és az apró darabokra vagdalt többszínü zselécukrot. Egy 4 literes lábost kikenünk a margarinnal majd megszórjuk a maradék kókuszreszelékkel,belesimitsuk az elkészített masszát,hideg helyre tesszük hogy megszilárduljon. Tálalás előtt tálcára teszük,majd szeleteljük
Ha meleg a szirup nem fog sikerülni a hab
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: H MAYA, 2007. dec. 3. 19:07
A zselé torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.