Almatorta (karamelles) recept
70 perc
Az Almatorta (karamelles) hozzávalói:
2.5 dl cukor,10 db tojás,7 dl tej, 2db vanilia,3 db alma (de en ennel sokkal tobbet szoktam tenni),5 kanál liszt,12 kanál cukor.
Az Almatorta (karamelles) elkészítési módja:
A 2.5 DL CuKROT KARAMELIZáLJUK ABBAN AZ EDéNYBEN, AMELYIKBEN SÜTJÜK A TORTáT.AZ ÉGETETTCUKROT RÁKENJÜK AZ EDÉNY FALÁRA.A 3 DB ALMÁT CIKKEKRE VÁGJUK éS AZ EDÉNy ALJÁRA SZÓRJUK.EGY TÁLBAN A 7 DL TEJET ELKAVARJUK 7 KANÁL CUKORRAL,ÉS 5 DB TOJÁSSAL.EZT BELEÖNTJÜK A LÁBASBA ÉS KB. FÉLÓRÁIG SÜTJÜK.HA SZILÁRDULNI KEZD,5 TOJÁSOS PISKÓTATÉSZTÁVAL LEKENJÜK ÉS VISSZATOLJUK A SÜTÖBE. HAGYJUK KIHÜLNI, ÉS CSAK HIDEGEN BORITJUK KI.
nagyon turelmes kell lenni,ha regebbi fajta a suto,akkor lassabban sul meg.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kustiov, 2007. dec. 3. 18:23
Az almatorta (karamelles) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.