Zöldségpaella recept


10 dkg gomba
2 nagy paradicsom
20 dkg rizs
7,5 dkg borsó
1 hagyma
sáfrány
1 db piros kaliforniai paprika
pirospaprika
bors
só
2 ek petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
9 dl zöldségleveslé (kockából)
A Zöldségpaella elkészítési módja:
A paprikát felkockázzuk, paradicsomot meghámozzuk, felkockázzuk. Olajon a hagymát megpirítjuk, belekeverjük a zúzott fokhagymát, a paprikakockákat, a vékonyra szelt gombát, 2-3 percig pároljuk. Hozzáadjuk a megmosott rizst, 1 percig pároljuk, felöntjük a levessel, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával és sáfránnyal picit meghintjük, felforraljuk, 10-12 percig főzzük. Ha a rizs puha hozzáadjuk a borsót és még 5 percig főzzük. Újrafűszerezzük ha szükséges, majd levesszük a tűzről, lefedjük és 15 percig állni hagyjuk. Végül a paradicsomkockákkal és a petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Kiválló a 90 napos keményítőnapjára!
Tehetünk bele egy marék kukoricát is :)
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Shephard, 2013. febr. 7. 23:11
A zöldségpaella elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.