Zöldséges kenyérpuffancsok recept
30 perc
A Zöldséges kenyérpuffancsok hozzávalói:
2-3 szelet kenyér
2 ek tej
1 szál répa
zeller
petrezselyem
újhagyma
1 tojás
só,bors,oregánó
1 pohár natur joghurt
2 ek citromlé
olaj a kisütéshez
A Zöldséges kenyérpuffancsok elkészítési módja:
2-3 szelet kenyeret (lehet teljes kiőrlésű,félbarna, barna, magos stb) apró darabkákra szétszedek, ráöntök egy pici tejet,hogy megpuhuljanak. Répát, zellert, petrezselymet, újhagymát aprítóban feldarabolok egészen kicsire, és a kenyérrel, +1 felvert tojással jól összedolgozom. Kevés sóval, borssal, és őrölt oregánóval ízesítem. 20 percre a hűtőbe teszem pihenni. 1 natúr joghurtba kevés citromlevet teszek, és egy kis apróra vágott újhagyma-zölddel, és petrezselyemmel összekeverem. 20 p után az alapanyagból apró mini-fasírthoz hasonló kenyérkéket formázok, és forró olajban gyorsan aranybarnára sütöm mindkét oldalukat. A joghurtos szószba mártogatva fogyasszuk :)
Félbarna magos kenyérrel finomabb mint teljes kiőrlésűvel.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: **Kata**, 2010. márc. 15. 17:31
A zöldséges kenyérpuffancsok elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.