Zöldséges hajdinasaláta recept
45 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Zöldséges hajdinasaláta hozzávalói:
1 pohár hajdina,
1 fej vöröshagyma,
2 szál újhagyma,
1-1 db piros, sárga és zöldpaprika,
1 szál sárgarépa,
fél citrom leve,
3 evőkanál olívaolaj,
Ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, bazsalikom
A Zöldséges hajdinasaláta elkészítési módja:
Egy nagyobb lábasba hárompohárnyi vizet öntöttem, sóztam, majd felforraltam. Hozzáadtam a hajdinát, és lassú tűzön fedő alatt puhára főztem. Leszűrtem, majd hideg vízzel leöblítettem. Egy nagy serpenyőben felforrósítottam az olívaolajat, hozzáadtam a megtisztított és felszeletelt hagymát valamint a nagyobb darabokra felaprított zöldségeket, és kb. 20 perc alatt megpirítottam. Ezt követően egy nagyobb salátástálba tettem a hajdinát és hozzáadtam a sült zöldségeket. Ízesítettem citromlével és a fűszerekkel, majd óvatosan összekevertem. Azonnal fogyasztható. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. jan. 8. 22:34
A zöldséges hajdinasaláta elkészítési módja és hozzávalói.