Zöldborsós rizottó recept
A Zöldborsós rizottó hozzávalói:20 dkg rizs
40 dkg zöldborsó
10 dkg mozzarella
10 dkg vaj
6-8 dl húsleves
10 dkg parmezán
2 szál újhagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 dl száraz fehérbor
só
bors
A Zöldborsós rizottó elkészítési módja:
Egy lábasban felforrósítjuk az olaj és a vaj keverékét, beletesszük az apróra vágott hagymát. megpirítjuk, beletesszük a borsót és a rizst, pirítjuk pár percig, majd hozzáadjuk a fehérbort. Amikor elfőtt, fokozatosan hozzáadjuk a húslevest, mindig megvárjuk, hogy a rizs magába szívja, csak utána öntünk újabb adagot, amíg a rizs megpuhul. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott mozzarellát, ami beleolvad a rizsbe. Ha kell, teszünk még hozzá vajat, addig kevergetjük, míg krémes állagú lesz.
Tálaláskor megszórhatjuk reszelt parmezánnal, vagy bármilyen reszelt sajttal, kis tejföllel.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2019. márc. 17. 07:58
A zöldborsós rizottó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.