Császármorzsa kölesből recept
A Császármorzsa kölesből hozzávalói:20 dkg köles
5 dl tel
2 dl víz
10 dkg mazsola
kis só
vanília kivonat
2 evőkanál méz vagy édesítő
4 tojás
A Császármorzsa kölesből elkészítési módja:
A kölest beáztatjuk, leöblítjük és tejbekölest főzünk belőle. A mazsolát is beáztatjuk, és ha a köles meghűlt, villával fellazítjuk, belekeverjük a tojások sárgáját, beáztatott mazsolát. A tojások fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk gép segítségével és lazán beleforgatjuk a kölesbe. Egy kerámiabevonatos serpenyőbe olajat teszünk, felforrósítjuk és beleöntjük a masszát. Addig hagyjuk egyben sülni, míg az alja szép piros lesz, majd fakanállal addig kevergetjük, míg mindenhol megsül. Ízlés szerinti lekvárral, őrölt eritrittel vagy porcukorral meghintve tálaljuk.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2019. márc. 16. 14:50
A császármorzsa kölesből elkészítési módja és hozzávalói.