Zabpelyhes cukkini vagy tökfasírt recept


2 db nagy cukkini vagy tök (tisztítva 1 kg)
2 gerezd fokhagyma
10 dkg sajt
4 ek zabpehely
6 ek teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 ek kapor
1 tk oregánó
1 tk só
zsemlemorzsa
zsír, vagy olaj a sütéshez
A Zabpelyhes cukkini vagy tökfasírt elkészítési módja:
A cukkinit vagy tököt nagy lyukú reszelőn lereszelem, besózom, jól elkeverem és fél órát állni hagyom. A sajtot, fokhagymát lereszelem, hozzáadom a jól kinyomkodott cukkinit és a többi hozzávalót és jól összekeverem. Ezzel a mennyiségű liszttel már összeáll a massza, de elég laza szerkezetű lesz a fasírt. Liszt és/vagy zabpehely hozzáadásával tömörebbé tehető. Kézzel diónyi golyókat formázok, megforgatom zsemlemorzsában és bő, forró olajban piros ropogósra sütöm.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2018. júl. 10. 20:21
A zabpelyhes cukkini vagy tökfasírt elkészítési módja és hozzávalói.