Cseresznyés, joghurtos kevert sütemény recept


5 tojás
25 dkg liszt
2,5 dl étolaj
25 dkg cukor
1 cs sütőpor
175 g natúr joghurt
1 ek citromlé vagy 1 citrom leve
30 dkg cseresznye magozva
A Cseresznyés, joghurtos kevert sütemény elkészítési módja:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és összeforgatjuk. Ezután hozzákeverjük az étolajat, a joghurtot, a citrom levét és alaposan összeforgatjuk. Végezetül a sütőporral elkevert lisztet forgatjuk bele. Egy 20*34 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük és egyenletesen eloszlatjuk. A tetejére szórjuk a magozott cseresznyét. 180 fokra melegített sütőben kb 40 percig sütjük (tűpróbáig). Hagyjuk kihűlni, majd tetszőleges nagyságúra felvágjuk és porcukorral megszórva tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2018. jún. 21. 10:38
A cseresznyés, joghurtos kevert sütemény elkészítési módja és hozzávalói.