Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Zabpehelylisztes kenyér recept van valakinek? fórum

Zabpehelylisztes kenyér recept van valakinek? (tudásbázis)


17. gne2 (válaszként erre: 14. - 9b10f3d7ff)
2012. szept. 6. 20:29
Szívesen! :) Én is valamilyen nagy ördöngösségnek tartottam, de ennél egyszerűbb nem is lehetne!
16. NORIT85 (válaszként erre: 4. - Jujiabf)
2012. szept. 6. 17:11
Szia!Sütőport nem teszel bele?
2012. szept. 6. 13:20
Engem is érdekelnének ilyen receptek,mert a fiam lisztértékeny,sajnos én se találtam még megfelelőt.Én bekevert kenyérlisztből sütök kenyeret.Próbáltam sütni sütit is zablisztből,köleslisztből,kukorica lisztből,de nem sikerült.Szétesett porhanyós lett.
14. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 8. - Gne2)
2012. szept. 6. 13:13
Köszönöm szépen a választ.
13. NORIT85 (válaszként erre: 10. - Szeszil74)
2012. szept. 6. 12:39

Szia! Megvan 4 kötet Szoó Judit könyveiből. Mikrós maffint sohat csinálok,az is nagyon finom!

Igazából allergia miatt nem tudom a kilófaló lisztet használni.

12. verosz
2012. szept. 6. 08:29

Kenyér:280 ml tej/víz

2evőkanál olívaolaj

pici méz

1db tojás

240gramm teljeskiörlésű tönkölyliszt

100gramm zabliszt

80 gramm sikér

só,natúr szotyi

1 cs szárított élesztő

2012. szept. 6. 07:46
legtöbbjükhöz :)
2012. szept. 6. 07:45

Egyébként zabpelyhes kenyér receptet találsz a Kilófaló könyvsorozat egyik (fejből most nem tudom) könyvében, az valami isteni!

Viszont a receptet - szerzői jog stb.- miatt nem lehet közzétenni.

Ha érdekel, holnapra megnézem melyik az a könyv, rengeteg jó recept van benne.

Bár legtöbbjökhöz a szerző által kikísérletezett kilófaló lisztkeverék kell, de aki odafigyel az egészséges táplálkozásra, és uram bocsá még hízni sem szeretne, annak "Biblia" ez a sok jó könyv :)))

2012. szept. 6. 07:43

Zabpelyhes "gyors" lángos


Fél bögre apró szemű zabpelyhet leönteni annyi tejjel, amennyi ellepi. Fél órát állni hagyni (én ma reggel max. 10 percet hagytam), hozzáadni 1 tojást, kevés sót, esetleg fokhagymát. Pici olajon "lángost" sütni belőle. Tejföllel, sajttal isteni.

Ebből a mennyiségből 2 db kisebb méretű lángos lesz.

Nagyon finom!!!

8. gne2
2012. szept. 5. 21:45
Mintha kenyeret sütnél, úgy összedagasztod a hozzávalókat. Aztán éjszakára az üstben hagyod, reggel összegyúrod. Ezt a tésztát hűtőben tarthatod amíg felhasználod (egy-két hétig simán eláll zacskóban). Amikor használod, előtte legalább egy órával kiveszel annyit, amennyire szükséged van, hogy magához térjen. Én így szoktam legalábbis.
7. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 5. - Gne2)
2012. szept. 5. 21:28
szia! milyen az öreg tészta?
6. gne2
2012. szept. 5. 21:24

Van még ilyen receptem, képeket is tettem be a receptes naplómba (pl. 244-es bejegyzésben), vagy van tönkölykenyér receptem is.

Én a zabpehely egy részét csak durvára őrlöm, a nagy részét apróbbra. Tapasztalataim szerint csak zabpehelyliszttel nem lesz igazi a kenyér, mindenképpen kell hozzá valamilyen "rendes" liszt.

5. gne2
2012. szept. 5. 21:21

Szia! Nekem van ilyen receptem, én kísérleteztem ki.


3,5 dl víz

30 dkg tk tönkölyliszt

20 dkg zabpehely darálva (én darabosabban szeretem)

15 dkg öregtészta

1 dkg élesztő

csipet cukor

1 evőkanál só

durvára tört lenmag


Fél dl langyos vízben elkevertem az élesztőt, csipet cukorral, megszórtam 1 evőkanál liszttel. A kenyérsütőbe tettem a hozzávalókat: 3 dl víz, zabpehelyliszt, tönkölyliszt, öregtészta, ráöntöttem az élesztős vizet. A sót az üst sarkába tettem. Nekem ez pont jó tészta lett, nem túl kemény, nem túl lágy, de NAGYON függ a használt liszttől, úgyhogy lehet, hogy neked kell bele víz, vagy liszt még, figyelni kell! A sípoláskor beletettem a durvára tört lenmagot.

Kelesztettem, formáztam, bevizeztem, zabpehelybe forgattam, sütőlapra tettem. Újra kelesztettem, párás sütőben sütöttem (a sütő aljába tettem egy kis edényben vizet). 170 fokon sült kb. 20-25 percet.


Lehet öregtészta helyett simán kovásszal is készíteni, de öregtésztával sokkal finomabb!

2012. szept. 5. 21:02
Szia! Én egy bögre darált zabpehelyből, 1 tojásból, kis sóval, vizzel galuska állagú tésztát kavarok kenyér helyett. Mikrózható tálba öntöm, 4 perc mikró, kihűl, s aztán ketté vágom, bele kis kolbász, s kész a reggelim.
2012. szept. 5. 20:32
Más zablisztes receptet is szívesen kipróbálok, ami cukormentes.
2012. szept. 5. 20:31
Olyan kenyér receptet keresek,amiben csak zabpehelyliszt van,esetleg graham lisztel kevert,vagy tönköly liszttel. Amit eddig zabpehely lisztből sütöttem,az mindig nyers maradt. Nem tudom mit rontok el.
2012. szept. 5. 20:28
Zabpehelylisztes kenyér recept van valakinek?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook