Zabpehelyből zabkása. Milyen aranyában tegyen a zabot és a vizet főzésnél? (tudásbázis)
Kedves antiallergén!
Akár igazad is lehet.
De...
Ez az oldal nem erről szól.
Ráadásul annyi minden rákkeltő, mint pl. a tej, a saláta, a megégett étel (szóval nehogy grillezzünk!!!), ki tudná megmondani, hogy mit szabad enni egyáltalán. Ja, meg a mobiltelefon, a tévé, talán a rásió is?
És ha bizonyítottan rákkeltő, akkor egyáltalán miért lehet mikrót venni?
A MIKRÓHULLÁMÚ SÜTŐT, jobb lenne elfelejteni ilyen egyszerű, gázon is elkészíthető ételnél. a mikrohullám rendkívül káros, gyerekeknél meg végképp. rákot stb.. okozhat!!!
mivel megváltoztatja az ételek sejtjeit.
Én szinte mindig rakok bele egy tk-nyi zabkorpát is (a 7 tk. pehely mellé).
A folyadék amúgy valóban kicsit függ a pehely állagától is, az egészszemes kevésbé issza be, mint az extrudált.
Én egyszerűen a zabot felöntöm tejjel egy mikrózhatós tányérban, összekeverem, beteszem a mikróba, elindítom. Figyelni kell, mikor elkezd puffadozni, mikor elkezdene kifutni a tányérból, akkor már akár kész is, de ez a zab fajtáján múlik. Van, hogy olyankor ki kell venni a mikróból, megkeverni és megint betenni addig, míg ki nem kezd kelni a tányérból. A mostani zabomat elég egyszer megfuttatni. Nagyon hamar kész van, nem tudom hány perc, mennyiségén is múlik, de úgy kb 3 perc és kész.
Ha almás-fahéjasat készítek, akkor az almát is beledarabolom és úgy teszem a mikróba. :)
Én nem főzöm, csak ráöntöm a forró vizet. Rakok bele kókuszreszeléket is, attól egy kicsit tejesebb filingje van. +édesítő és a végén kakakó vagy őrölt fahéj.
Arányokat nagyjából: fél bögre zab, 2-3 evőkanál kókusz, édesítő, erre önteni a forró vizet úgy hogy majdnem tele legyen a bögre, de még át tud kavargatni. Pár perc után ha megszívja magát a zab, még utánaönthetsz forró vizet ha szükséges, attól függ milyen sűrűre akarod. És úgy rá a kakaó vagy őrölt fahéj.
Zabpehely helyett próbáljátok ki zabkorpával is!
Lehet vegyíteni is a kettőt.
Ízlések és pofonok, van, aki sűrűbben, van, aki hígabban szereti. De kb dupla annyi folyadék kell, mint amennyi a zabpehely.
Én mindig tejjel főzöm a mikróban, nekem gusztustalan vízzel. :)
A nekem bevált ízesítések:
kakaós
kakaós-fahéjas
fahéjas (édesítővel)
almás-fahéjas (édesítővel)
gyümölcsös (édesítővel)
meggyes-kakaós
meggyes-kakaós-fahéjas
szilvás-fahéjas (édesítővel)
:) örülök, ha segíthettem!
Próbáld meg reszelt almával, és fahéjjal - hmmmmmm! Bár én a sós verziókra esküszöm.
Mindig fél bögre zabpelyhet szoktam, csak most mondom kerekítsünk, ha megvan 1-re az adag, akkor félre is tudni fogom. :D Egyébként az a fél bögre is olyan kisebb fajta, kávénak való. Csak viszonyítás miatt... :)
Én nem akarok bele tejet vagy joghurtot, én simán vízzel akarom, a tetejére csak diót szoktam szórni.
Eddig úgy csináltam, hogy - jó, akkor számoljunk fél csészével - fél csésze zabhoz 1 csésze víz, tehát a duplája, de azt mondták tegnap, hogy több víz kellene. Azt viszont nem, hogy mennyi... Mert így is finom, dehát... Hátha lehet ez jobb :D
1 bögre zabpehely? Kicsit sok lesz szerintem.
2 EK zabpelyhet szoktam egy műzlis tálban felönteni kb. 1 dl vízzel/tejjel, 1 perc mikró utána még lehet rajta esetleg tejjel/joghurttal hígitani. Ízesítés: éedsítő v. méz, fahéj és gyümölcsök
További ajánlott fórumok:
- Tényleg remekül fogyaszt a barnarizs, zabpehely, zabkorpa "trio"?
- Zabkása, zabpehely jó fogyi idején?
- Rizspehely, zabpehely babáknak?
- Mi készülhet zabpehelylisztből és hogyan?
- A zabkorpától és a zabpehelytől, kinek volt erős bélmozgása?Vagy csak nekem van ilyen! És mivel szüntethetném meg?
- Hallottál már az (Kölln) instant zabpehelyről? Hogyan használható?