Volt valakinek vakbélgyulladás? Csak akkor veszik ki, ha perforál? (tudásbázis)
A leletben semmi nem utal a belekre, ciszta lehet a vesédben, és a petefészek közelében is, de más eltérést nem találtak.
Gondolom, ezután esetleg más vizsgálatot rendelnek majd el, hogy mi lehet a bélműködés zavara. Nem a vakbélgyulladásnak nevezett appendicitis, az biztos.
1 éve már lassan minden nap fáj a kajával is sszefüg sztem.
hol hasmenésem van hol napokig semmi.
Hülye megfogalmazás mintha tele lene kövel a hasam húzódik és fáj.
hallom vagy érzem ahogy mozog a kaja a beleimben.
Évekig a volt melómban nem ehettünk soha rendesen alig ettem az idegtöl meg idó sem volt rá.
ijedségében az ember mindenre gondol vastag vékonybél gyulladás . wc-zés után kicsit jobb talán hangyányit.
bogcs a sok hülyeségért csak igy tudtam leirni :)
(lehet valamit kihagyok nagyon hosszu)
A jobb vese felső pólusában egy 10 mm-es ,a bal vese felső pólusában egy 8 mm-es corticalaris cysta illetve a bal vesefelső pólusában egy 4 mm-es tsír denzitásu képlet figyelhető meg.egyebekben a vesék morfológiailag épek kö ill üregrendszeri tágulat egyik oldalon sem található.Jobb oldalon az ovariumtól laterálisan egy kb 15x20 mm-es folyadékdenzitásu éles kontúru képlet árázolódott.egyebekben a kismedencei szervek épek.
Nekem még mindig van!
Akkor veszik ki ha problémát okoz. Amíg csak van, addig nincs vele gond:)
Az egy leletnel /zaronal ritka :D
...marmint az egy sor :)))
Csak hogy ne legyen zavar: igen, a vastagbél 'egyik vége' a coecum, azaz a vakbél. (A másik vége a végbél.)
Mivel patkó alakban helyezkedik el a vastagbél a hasüregben, ez a vége is lent van. Ha rákeresel, a google-n sok képet lehet találni.
Zebracsikó is helyesen írta, de én is.
*jav. vakbél a coecum, bocs
közben olvasgattam másfelé is
a coecum a vastagbél
nincs vakbélgyuléladásod
de a ciszták eredetét és a petefészkeid is ellenőrizni kéne
írd le az egész leletet, nem hiszem, hogy csak egy sort írtak
A coecum maga a vakbél.
Van rajta a féregnyúlvány, annak a neve appendix, ez szokott begyulladni, perforálni, ennek a kivételét mondják vakbélműtétnek.
A Ct lelet csak a vakbél helyzetét írja le.
Addig is, míg az időpontra vársz, a kezelőorvosodnak vagy akár a háziorvosnak kutyakötelessége elmagyarázni a leletet. Kérdezz rá..
Nyilvan nem lattak olyat,ami egeto lenne...
Carul vagy?
Mindenkinek van vakbele.
Ha gyulladasban van, az a carabbik eset.
Soxor jegelik, stb.
Nalam akkor tetozott, amikor kqposztas kajat ettem, ott mar a vege!
Nehogy megvard,mig perforal, bar valszeg, akkor nem is lennel magadnal -rossz esetben.
Mst faj vagy mi a bajod?/tunetek, stb?
Az van a ct-re irva
: a Coecum kifejezetten caudal és medial felé, mélyen a kismedencébe helyezett
majd 1 éve fáj jobb oldalt alul
mint ha lel lenne fujodva néha mintha szurna.
Vakbélgyulladásra gondolsz?
Ha perforál-életveszélyes!!!!!!
Ne várd meg!!!
írd le a leleted
appendicitis a vakbélgyulladás neve, ha ez áll rajta, akkor gáz van :)
nem csak akkor veszik ki, ha perforál, de akkor biztos kiveszik !
(egészen pontosan a féregnyúlványt, nem pedig a vakbelet)
Ha perforál, akkor már régen rossz.
Mi a problémád?
További ajánlott fórumok:
- Műtöttek valakit perforált vakbélgyulladással?
- Amikor a terheléses cukorvizsgálat egy szendvics es egy pohár tej, akkor hány óra múlva veszik le a második vért?
- Kisfiam dec. 2-án tölti a 3. életévét, de szeptembertől mennék vissza dolgozni, ha felveszik bölcsibe akkor decemberben átkerülhet az oviba?
- Aki tartós beteg és behívják közmunkára és emiatt nem tud járni dolgozni, akkor elveszik a segélyt (szociális járadékot)?
- Ha portósan adsz fel egy csomagot és nem veszik át és visszajön akkor a posta mit csinál vele?
- A munkáltatók, csak akkor veszik figyelembe a rokkantságot, ha az 50%-os, vagy felette?