Amikor a terheléses cukorvizsgálat egy szendvics es egy pohár tej, akkor hány óra múlva veszik le a második vért? (tudásbázis)
Két féle terheléses cukorvizsgálat van. Az egyiknél vesznek vért, megitatják a cukros löttyöt, majd két óra múlva megint vért vesznek. A másiknál egy zsemle és egy pohár tej megevése után egy órával vesznek vért. Utána már nem. Nekem a második volt, és jobbnak tartottam mint mikor kétszer szúrnak egy délelőtt.
A terheléses vizsgálatot a 26. héten csinálják.
Sziasztok!
Nekem az a problémám, hogy fogamzásgátló után a mensi kimaradt és most fejeztem be a norcolutot és már megjött ezért mehetek csütörtökön vérvételre! Viszont mondta a nőgyógyászom, hogy kell egy terheléses vércukor mérés inzulinnal (vagy valami ilyesmi), de nem adott beutalót! A háziorvosom meg azt mondta ne menjek el, mert ha rejtett cukorbeteg vagyok akkor ott maradok :(!!! Ilyenkor mit csináljon az ember gyereke? Vagy miért kérte az orvosom ezt??? Tudja valaki, talán aki ua. cipőben jár???? Köszönöm
Szia!
A zsemles vizsgalatot kifejezetten kismamak reszere talaltak ki, utana 1 oraval nezik a vercukrot, akkor 7.0 alatt kell lennie, de valojaban ez a vizsgalat alapjan nem lehet diagnozist felallitani, es nagy a hibaszazalek. Nekem mar a 3. terhessegnel van gestacios diabetesem es ez a vizsgalat nalam soha nem mutatott semmit.
Diagnozist csak a glukoz tolerancia teszt alapjan lehet felallitani, amikor a cukros vizet itatjak veled. Annal 2 oraval utana veszik le a vert, a hatarertek 7.8, az folott beszelnek terhessegi cukorbetegsegrol.
Ja, bocsi, nem olvastam vegig a valasz elott.
Szerintem is jobb az evos dolog, csak ezek szerint elteroek a szokasok, hogy annal mikor van a masodik vervetel.
A terhelésesen, ami a 30. hét körül van, csak egy pohár szőlőcukros vizet lehet inni az első vérvétel után. Majd 2 óra múlva veszik le a következőt. Az első előtt nem lehet enni semmit.
Egyéb vérvételnél lehet, hogy ha néznek vércukrot akkor kell enni a zsemlét és tejet, de az nem terheléses. Az én tapasztalataim alapján.
Szendvics? Nem csak egy üres vizes zsemle? :)
Nekem 1 óra múlva vették le.
Na, latjatok? Pont ezert kerdeztem, mert ezt is-azt is hall az ember. :)
Most akkor melyik a helyes?
További ajánlott fórumok:
- Volt már valaki terheléses cukor vizsgálaton? Nagyon szörnyű? Kedden megyek és eléggé parázok!
- Ha a terheléses cukor eredményem és minden inzulinos eredményem rendben van akkor is írhat fel a doki Metformint?
- Segítene valaki a terheléses cukor és inzulin vizsgálatom eredményének értékelésében?
- Miért tapad le a szendvicssütőben a kenyér?!? :((
- Terheléses cukorvizsgálat eredménye..
- IR-es kismama vagyok, terheléses cukorvizsgálatot kell csináltatnom. Mikor kell ezt?