Kisfiam dec. 2-án tölti a 3. életévét, de szeptembertől mennék vissza dolgozni, ha felveszik bölcsibe akkor decemberben átkerülhet az oviba? (tudásbázis kérdés)
Igazatok van. Kezdi akkor a bölcsit szeptemberbe és majd jövőre az óvodát. Bár már szobatiszta de én is úgy látom jobbnak ha bölcsis előtte 1 évig. Mert úgy halottam hogy nagy elvárások vannak az óvodába, így a bölcsödébe mindent megtananul, de mostmár utána kérdezek hogy itt nálunk hogyan működik.
Köszönöm a válaszokat :)
Ha 2.5 évesen kezdi a bölcsit, akkor szerintem érdemes inkább egész tanévben bölcsibe járatni és majd jövő ősszel ovit kezdeni.
Az óvodai légkör, az elvárások még nem 2.5 évesnek valók, még ha szobatiszta is. Ráadásul a szobatisztaság ilyenkor még annyi minden miatt visszaeshet, ami csak konfliktus forrása egy óvodában. A bölcsikben emellett kisebbek a csoportok, több figyelem jut a gyerekekre.
Ráaádsul ha korosztályos csoportba adod, akkor nagy valószínűséggel amikor nagycsoportos lesz, a csoport nagy része elmegy majd iskolába, ő meg marad... Jobban jár ha 3.5 évesen kezd kiscsoportban. Ha meg vegyes csoport, akkor azt gondold meg, akarod-e hogy a 2.5 éves gyereked 7 évesekkel járjon egy csoportba...
2,5 évesen csak akkor veszik fel, ha van hely és körzetileg is oda tartozó a gyerek. betöltött 3 évesen mindenképpen kell helyet biztosítani valahogyan, valahol.
fontos tudni, hogy az óvoda már oktatási intézmény, még ha be is vesznek évközben betöltött 3 éveseket, a tanév szeptemberben kezdődik, tehát decemberre már egy összeszokott közösségbe kell majd egy kisgyereknek újként beillszkednie.
Mindenhol felveszik 2,5 évesen ha szobatiszta ez új rendelet.
Ha már szobatiszta inkább oviba írasd, mert mire megszokná a társait és a gondozónőket, válthatna is!
Szia!
Szerintem ez mindenhol másképpen működik! Pl. nálunk már 2,5 évesen felveszik óvodába is, feltéve ha szobatiszta. szerintem járj utána mindenképpen, hogy nálatok hogy van?