A rendszeres gyermekvédelmi támogatást idén szeptemberben és decemberben fizetik ki? (tudásbázis)
Most találtam:A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 20/A. §-a értelmében 2012. október 1. napjától a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményhez kapcsolódó természetbeni támogatást a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kizárólagos tulajdonában álló Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. (továbbiakban: NÜSZ Kft.) által forgalmazott – fogyasztásra kész étel, tanszer és ruházat vásárlására felhasználható – Erzsébet-utalvány formájában kell nyújtani a jogosultak részére.
Tájékoztatjuk az érintett családokat, hogy az Erzsébet-utalványokat az Önkormányzat által megadott címre (lakóhelyükre) a Magyar Posta Zrt. közreműködésével lezárt csomagolásban a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. küldi 2012. november 24. napjáig.
Ja igen, így igazad van! :-)
Én is összekevertem, mert azt hittem még be sem adta és úgy kérdezi, hogy jár e,úgy nem mert előbb meg kell kapni a gyermekvédelmit és ha az megvan akkor ez az 5800.- jár!
szia.
azért keverik,mert van a rendszeres gyermekvédelmi,és van ezen kívül rendkívüli gyermekvédelmi,azt külön kell igényelni.
amit kérdezel,az 5800 ft os utalvány, az automatikusan jár a rendszeres gyermekvédelmihez kétszer egy évben,nem kell külön megigényelni:)
Szia!
Ha neked jár,akkor is meg kell igényelni,nem kapod automatikusan!
DE ebben az évbe már nem fogsz kapni, ha most beadod csak majd jövő nyáron!
Mert egy évben 2x adnak gyerekenként 5800.-
Sziasztok!
A másik fórumra is írtam csak látom itt jobban fenn vannak.
Segítséget kérek,mert elolvastam a Délmagyarban hogy Nov.végén utalványban osszák a rendkívüli segélyt,és aki még nem igényelte meg a rendszerest az majd Dec. elején kap.
A kérdésem az hogyha én jogosult vagyok a rendszeres gyer.segélyre,autómatikusan kapom a rendkívülit vagy meg kell igényelni?
További ajánlott fórumok:
- A rendszeres gyermekvédelmi támogatást nyáron mikor kapjuk? Hallott már valaki róla mikor hordja a postás?
- Milyen papírok kellenek a rendszeres gyermekvédelmi segély megigényléséhez?
- Mennyi az 1 főre jutó havi jövedelem összeghatára rendszeres gyermekvédelmi támogatás megállapításánál?
- A rendszeres gyermekvédelmi támogatást folytatólagosan megigényeltem, de még csak nem is válaszoltak rá. Mit lehet tenni?
- Tudja valaki, ha rendszeres gyermekvédelmi támogatást akarok igényelni, egy főre eső jövedelembe a közös ht-ban élő nagyszülő is számít?
- Kinek jár a rendszeres gyermekvédelmi támogatás?